21788_300724780027797_1350480688_n

De Stroming

Chang Moo Kwan en de Kukkiwon Headquarters

Het taekwondo kent, in tegenstelling tot de meeste zelfverdedigingssystemen, slechts twee stromingen. Namelijk de ITF en de WT stroming (voorheen WTF). Binnen Sam Lung Martial Arts beoefenen wij de WT stroming. WT staat voor World Taekwondo. De WT werd opgericht in 1972 en is de enige organisatie die door de Zuid Koreaanse regering officieel wordt erkend. Haar hoofdkwartier bevindt zich in de Kukkiwon te Gangnam, Seoul (Korea). Daarnaast is onze stijl afkomstig van de Chang Moo Kwan, de grootste van alle Koreaanse taekwondo-scholen.

KUKKIWON  ES2252G

Taekwondo en de Olympische spelen

In 2000 werd taekwondo voor het eerst toegelaten op de Olympische spelen van Sydney. Sindsdien is het taekwondo erg veranderd. Deze verandering is volgens de oude garde alles behalve een positieve ontwikkeling geweest. Want daar waar taekwondoka elkaar in vroegere tijden volop bevochten omwille van het gevecht, is het huidige taekwondo gestagneerd tot een veredeld tikkertje spelen. Kenmerkend daarbij is het belachelijke belang van punten scoren, coaches die om de 5 seconden een officiële klacht indienen en de kenmerkende slechte dekking.

Old School Taekwondo

Wij geloven niet in tikkertje spelen. En om deze reden beoefenen wij binnen onze school dan ook bewust niet het moderne sporttaekwondo, maar de oude vechtstijl, zoals het taekwondo volgens de grondlegger, generaal Choi Hong Hi, diende te worden beoefend. Om deze reden wordt er binnen onze school bijzonder veel aandacht geschonken aan realistische zelfverdediging, ofwel hosinsool.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

KUKKIWON chang_moo_kwan_2  World_Taekwondo_201763

INSTRUCTEUR: