P1030248

De Stroming

De lijnen van het karate leiden allemaal naar China. Zowel de Okinawaanse kempo-karate lijnen als de Koreaanse. Oorspronkelijk is Kyoshi Patrick Baas afkomstig vanuit de Koreaanse stroming. Samen met zijn vrienden, assistenten en collega’s Paul Kroes en Otto Vroege, hebben zij zich een weg terug gegraven naar de Okinawaanse stroming. Dit om nog dichter bij het vuur te kunnen zitten en omdat de Koreaanse stroming volledig werd afgesloten.

Inmiddels zijn wij nu sinds 4 jaar aangesloten bij de internationale Kenshikai-organisatie van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan). Hokama is een rechtstreekse afstammeling van één van de uitvinders van het Okinawaanse karate.

chojun

Chojun Miyagi

Onze karatestijl heet Goju-ryu (Go = hard, Ju = zacht, Ryu = school) en werd uitgevonden door de Okinawaanse grootmeester Chojun Miyagi (1888-1953). De naam Miyagi werd later symbolisch gebruikt in de Karate Kid films van de jaren ’80, een rol vertolkt door acteur Noriyuki Pat Morita (1932-2005). De naam Goju is een term die verwijst naar de Chinees taoïstische yin-yang filosofie. En dat is niet zo gek. Het Goju-ryu Karate stamt namelijk af van het Chinese ‘Er Liang Men’ Kung Fu (ofwel twee-componenten boksen) dat in een klooster in het Chinese Wudang-gebergte zijn oorsprong vond.

Naast Goju-ryu karate is Kyoshi Patrick Baas ook een volger van de Gosoku-ryu karate-stroming van Hanshi Takayuki Kubota en de Kyokushinkai karate-stroming van Sosai Masutatsu Oyama.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

images (1)  IKALogo   images2py00i4b

INSTRUCTEURS: