ONDERGROND_2

De Stroming

Ondanks dat het wachten was op de eerste ‘eigen stromingen’ binnen de Krav Maga wereld zoals Combat Krav Maga, Commando Krav Maga, Tactical Krav Maga e.a., blijven wij gewoon bij de originele naam zoals deze door grondlegger Imi Lichtenfeld voor zijn systeem werd ontworpen. Doch, Krav Maga is net als ieder ander carsten-neuzelfverdedigingssysteem te allen tijde aan veranderingen onderhevig aangezien de tijd namelijk ook niet stil staat. Na de dood van Imi zijn er natuurlijk nog tal van nieuwe moderne straatwapens ontwikkeld waar Imi in zijn tijd nog nooit mee van doen heeft gehad. Stilstaan betekent immers achteruitgang en daarmee zou natuurlijk niemand de grondlegger zijn primaire bedoelingen eer aan doen. Integendeel.

Vercommercialisering van  het krav maga

Binnen de krav maga wereld is het een bekend fenomeen dat er onnoemelijk grote geldbedragen worden omgezet. De vercommercialisering ervan heeft er de afgelopen jaren helaas aan bijgedragen dat veel vechtsporters het wereldwijd minder serieus zijn gaan nemen. Er zijn zelfs stromingen die het krav maga-leraarschap aanbieden door één weekendtraining te volgen. Kosten: 2800 tot 3500 euro! Dit zou dus inhouden dan iemand die zijn leven lang gevoetbald heeft vrijdagmiddag de naam ‘krav maga’ niet eens fatsoenlijk zou kunnen uitspreken maar ’s maandags er al les in zou mogen gaan geven. Ook rekenen de meeste organisaties schandelijk hoge bedragen voor het afnemen van examens en het verstrekken van graduaties. Om deze reden heeft Sam Lung Martial Arts er dan ook bewust ervoor gekozen om alleen nog samen te willen werken met een niet-commercieel ingestelde organisatie. Deze vonden wij in de WKMA, ofwel de World Krav Maga Association, van Alex Paris.

Patrick Baas, hoofd van Sam Lung Martial Arts is een volledig gecertificeerd (E3) Krav Maga instructeur. Paul Kroes (Wijchen) is eveneens (E1) Krav Maga instructeur.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

wkma-weiss

INSTRUCTEURS:

ASSISTENTEN KINDERGROEP: