MMA-sponsored-Athlee-Tobias-Reid MMA

Trainingsmethodes

Ondanks dat Sam Lung Martial Arts zich concentreert op realistische zelfverdediging voor op straat in plaats van sportgevechten, bleek er binnen de gelederen toch een toenemende vraag te zijn naar deelname aan wedstrijden. Daarop hebben wij besloten om alsnog een speciale wedstrijdgroep op te starten die in deze behoefte voorziet. De MMA trainingen op zaterdag staan binnen onze school dan ook hoofdzakelijk in het teken van wedstrijdgevechten, maar deelname is ook mogelijk als je niet echt voor de wedstrijden wilt gaan trainen.

De MMA trainingen

De MMA trainingen richten zich hoofdzakelijk op het staande gevecht (stoten en trappen), het grondgevecht (worstelen en klemmen), tactieken binnen het sportvechten, een goede sportvoeding en fitness, het aanleren van de juiste vechtersmentaliteit en op de nodige wedstrijdpsychologie. De trainingen zijn doorgaans zwaar en er wordt van de deelnemers dan ook verwacht dat zij  stelselmatig aan hun conditie werken. In de les wordt er gewerkt met primitieve gewichten en materialen (vergelijkbaar met CrossFit), een worsteldummy, springtouwen, bokszakken en trap- en stootkussens. Daarnaast wordt er, naast de gebruikelijke uitleg van technieken en tactieken, uiteraard veel aan sparring gedaan. Een gezonde dosis competitiegedrag is dus wenselijk.

LET OP: Ook bij het MMA geldt bij ons de universele regel dat onnozel dominant machogedrag taboe is en van iedereen verwacht wordt zich zowel binnen als buiten de sportschool zich als een ware sportman/sportvrouw te gedragen! Doet men dit niet dan zal men niet langer welkom zijn!

Over de instructeurs

De trainers van deze groep zijn Patrick Baas en Martijn de Bruin. Als oud Nederlands kampioen vocht Patrick full contact Karate- en Taekwondogevechten (o.a. tegen het Nationale Koreaanse team in 1991, op het wereldkampioenschap van 2009) en is hij als ervaringsdeskundige bekend om zijn boeken en lezingen over straatgevechten.  Martijn heeft aan diverse MMA-gevechten, Braziliaans Jiu-Jitsu- en Karategevechten deelgenomen. Hij beschikt dan ook over de nodige ervaring om zowel staand als op de grond zijn mannetje te staan. Tijdens de MMA-AKJJ trainingen en de MMA-JKD trainingen, zal er dan ook een grote diversiteit aan gevechtstechnieken worden behandeld door beiden instructeurs. Patrick de MMA-JKD trainingen voor zijn rekening en Martijn de MMA-AKJJ trainingen.

Gasttrainingen van kampioenen

Aangezien Sam Lung Martial Arts een grote diversiteit aan Martial Arts in huis geeft weten te halen, zullen daar dan ook regelmatig gastlessen uit diverse werkvelden aan worden gekoppeld. Zo verzorgde o.a. Ernesto Hoost (4 voudig K1 kampioen kickboksen), Edger Mono en Suphan Chabairam (beiden meervoudige wereldkampioenen in Muay Thai) en Albert Kraus (K1 Max kampioen kickboksen) een seminar bij Sam Lung Martial Arts.