Trainingsmethodes

Ondanks het feit dat Sam Lung Martial Arts zich voor de volle 100% concentreert op realistische zelfverdediging voor op straat, en dus niet op sportgevechten, bleek er binnen de gelederen toch een toenemende vraag te zijn naar deelname aan wedstrijden. Daarop hebben wij besloten om alsnog een speciale wedstrijdgroep op te starten om in deze behoefte te voorzien. De MMA-AKJJ trainingen op zaterdag staan binnen onze school dan ook volledig in het teken van het wedstrijdvechten!

De MMA-AKJJ trainingen richten zich hoofdzakelijk op het staande gevecht (stoten en trappen), het grondgevecht (worstelen en klemmen), tactieken binnen het sportvechten, een goede sportvoeding en fitness, het aanleren van de juiste vechtersmentaliteit en op de nodige wedstrijdpsychologie. Ook binnen deze tak van sport geldt binnen onze sportschool de universele regel dat dominant machogedrag taboe is en van een ieder te allen tijde verwacht wordt zich als een ware sportman/sportvrouw te gedragen. Machogedrag staat daarbij los van een flinke dosis natuurlijk competitiegedrag!

De trainer van deze groep is Martijn de Bruin, die aan diverse MMA-, Braziliaans Jiu-Jitsu- en Karategevechten heeft deelgenomen. De instructeur beschikt dan ook over de nodige ervaring om zowel staand als op de grond zijn mannetje te staan. Tijdens de MMA-AKJJ training zal er dan ook een grote diversiteit aan gevechtstechnieken worden behandeld door beiden instructeurs. Aangezien Sam Lung Martial Arts een exceptioneel grote diversiteit aan Martial Arts in huis geeft weten te halen, zullen daar dan ook regelmatig gastlessen uit diverse werkvelden aan worden gekoppeld. Zo verzorgde o.a. Ernesto Hoost (4 voudig K1 kampioen kickboksen), Edger Mono en Suphan Chabairam (beiden meervoudige wereldkampioenen in Muay Thai) een seminar bij Sam Lung Martial Arts.

Daarnaast zullen er – wanneer nodig – invallessen worden georganiseerd door Patrick Baas, de hoofdleraar van Sam Lung Martial Arts. Patrick beschikt eveneens over de nodige wedstrijdervaring. Hij vocht als oud-Nederlands kampioen (1990) ook tegen het Nationale Koreaanse Taekwondo Team (1991), op de Internationale Taekwondo Kampioenschappen (3e plaats) en op de Wereldkampioenschappen Karate van 2009 (8e plaats van 34 deelnemers uit 22 landen).

Tijdens de MMA-AKJJ lessen zal het geen vreemd verschijnsel zijn dat u bij ons in de sportschool verschillende groepjes van verschillende vechtstijlen keihard zult zien trainen. Niet iedereen traint er namelijk alleen voor de MMA gevechten in de Octagon, maar ook voor Thaiboksgevechten in de ring of Karate- of Taekwondogevechten op de mat.