ufc2_22b

Wat is MMA

MMA, ook wel uitgesproken als Mixed Martial Arts, is een verzamelnaam voor een vorm van sport waarbij vrijwel alle technieken uit allerlei verschillende vechtsporten mogen worden bodyshotslider_1e8toegepast. MMA is dan eigenlijk ook geen correcte term aangezien “martial arts” verwijzen naar ‘oorlogskunsten’
waarbij het gevecht vrijwel standaard op leven en dood gaat. MFS, ofwel Mixed Fighting Sports, zou dan ook een veel reëlere naam zijn geweest aangezien er bij sportgevechten gebruik wordt gemaakt van regelgeving, scheidsrechters, beschermers, een relatief zachte vloer, een 1 op 1 gevecht en mogen er geen wapens worden gebruikt (anders dan op straat).

Van alle soorten wedstrijdgevechten komt MMA als sport echter wel het dichtste in de buurt van een straatgevecht, ook al is er dus nog steeds een wezenlijk en onoverbrugbaar verschil met de realiteit. MMA stond vroeger bekend als Free Fight (het “vrije gevecht), Vale Tudo (“alles mag”) en Cage Fight (“kooigevecht”). De grootste organisator op het gebied van MMA wedstrijden is het bekende Amerikaanse UFC, ofwel de Ultimate Fighting Championships. Het grote verschil met gangbare vechtsportwedstrijden is dat er bijzonder veel geoorloofd is, van stoot- en traptechnieken, ellenboog- en knietechnieken tot klem- en wurgtechnieken daar waar de gemiddelde vechtsportwedstrijd zich beperkt tot worstelen of trappen en stoten.

MMA gevechten vinden plaats in een zogenaamde Octagon, ofwel een achthoekige kooi met gaas. Dit in tegenstelling tot Bokswedstrijden of Karatewedstrijden die traditiegewijs in een ring of op een mat plaatsvinden.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

logo-desktop

INSTRUCTEURS:

  • Colin Kerkhof
  • Martijn de Bruin