Aiki-Kenpo-Ju-Jutsu-IMG_2799

MMA-AKJJ

Het Aiki Kenpo Jujutsu programma is door Hanshi Patrick McCarthy ontwikkeld voor diegene die geïnteresseerd zijn in zelfverdediging, Mixed Martial Arts en fitness.

Aiki Kenpo Jujutsu is een vorm van MMA discipline die wetenschappelijk gebaseerd is op recentelijke studies van talloze klassieke vechtsystemen.  De focus ligt hierbij op fundamentele beschermingstechnieken. Toen er nog geen Aikido bestond, was er in Japan een samoerai-school die AKJJ-MMA pictles gaf in het Daito-ryu Aiki Ju-Jitsu. die Jujutsu. Een martial art die de nadruk legde op werptechnieken, gewrichtsmanupulatie en het slaan op vitale gedeeltes van het lichaam (Kenpo) met als doel om een aanvaller zo effectief mogelijk te onderwerpen, onder controle te krijgen en eventueel te verwonden.

Hanshi Patrick McCarthy verpakte het systeem in een modern jasje en bracht het naar de moderne Mixed Martial Arts wereld. Aangezien het Kenpo Aiki Jujutsu, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een modern MMA systeem betreft wordt er niet in Jujutsu kleding getraind maar in moderne MMA kleding.

De lessen bestaan uit:

  • Submission
  • Ground ‘n Pound
  • Stand-up fight
  • Clinch
  • Grappling

Je hoeft niet geïnteresseerd te zijn om aan kooigevechten deel te nemen. Deelnemen mag natuurlijk ook gewoon voor de fun. Deze MMA trainingen zijn uiteraard wel competitiegericht, wat je natuurlijk van een wedstrijdsport mag verwachten. Beginners worden altijd met alle respect behandeld en gevorderde vechtsporters  zullen er veel nieuwe dingen in ontdekken.

Over Hanshi Patrick McCarthy

CE268D657D5FCF57carthy

Hanshi Patrick McCarthy, 9e dan

Hanshi Patrick McCarthy is een van ’s werelds meest beroemde vechtsportmeesters. Daar waar iedere meester zichzelf als een wandelend boek kan beschouwen, en sommige onder hen als encyclopedie, is Patrick McCarthy letterlijk een wandelende bibliotheek. Dit gegeven gaat zelfs zo ver dat vele oude grootmeesters uit China, Korea, Okinawa en Japan hem raadplegen wanneer zij met vraagstukken over hun eigen krijgskunstgeschiedenis zitten. Dit klinkt bijna ongeloofwaardig maar het grote aantal  voorwoorden van ’s werelds meest beroemde grootmeesters in het door hem vertaalde boek “Bubishi”, liegt er niet om. Overigens vertaalde McCarthy talloze historische geschriften naar het Engels, waar de ware martial arts meesters wereldwijd hem ongekend dankbaar voor zijn. Als martial arts historicus, vechtsporter en auteur mag men Hanshi McCarthy met recht als een levende legende beschouwen.

Instructeur: