Patrick Baas

naamloossdfghjSam Lung Martial Arts Oss wordt geleid door sensei Patrick Baas (7e dan) en ondersteund door sensei Otto Vroege. Patrick is tevens de oprichter van Sam Lung Martial Arts. Hij richtte de eerste school op in Zaltbommel op 17-jarige leeftijd, eind jaren ’80. Hij is de hoogst gegradueerde karateleraar binnen de Sam Lung scholen en is hiermee de hoofdinstructeur. Hij is tevens LMA rijksgediplomeerd instructeur. In Okinawa behaalde hij in 2010 de 6e dan en kreeg daarbij de 23e Shihan (meester) titel uitgereikt die ooit vanuit de Okinawaanse IKO aan een buitenlander werd gegeven. Deze uitzonderlijke eer werd hem toebedeeld door Hanshi Dr. Tetsuhiro Hokama (10e dan).

Sensei Patrick startte zijn training op 5 jarige leeftijd en heeft ruime ervaring in verschillende krijgskunsten zoals taekwondo, kyokushinkai karate, goju-ryu karate, kobudo, muay-thai, pencak silat, ju-jitsu, jutaijutsu (ninjutsu), systema, krav maga en eskrima. Hij studeerde bij bekende Nederlandse grootmeesters, zoals Louis Pardoel, Hans Hesselmann, Rudy Terlinden en Frans Stroeven, maar nam ook les in o.a. Thailand, Japan, Okinawa, Singapore en Indonesië.  Hij trainde met wereldberoemde meesters zoals  Tetsuhiro Hokama, Fumio Demura, Hirokazu Kanazawa, Masaaki Hatsumi, Shoto  Tanemura, Manaka Unsui, Dan Inosanto, Ted Wong, Vladimir Vasiliev, Mikhail Ryabko , Alexey Kadochnikov, Hoch Hockheim, Maul Mornie, Cecep Rahman, Kim Soon Bae en Hur Heung Taek.

Sensei Patrick’s manier van lesgeven is vrij en creatief. Vanwege zijn ervaringsdeskundigheid is zijn arsenaal aan kennis en technieken vrijwel onuitputtelijk, wat getuigt van werkelijk meesterschap. Eerder dan het aanleren van een bepaalde set technieken, leert men inzicht te krijgen en hierdoor vrijheid van bewegen tijdens een gevecht. De lessen zijn soms hard en disciplinair, maar vaak met genoeg ruimte voor een grap en een lach. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de uitstekende sfeer tijdens de lessen. Hij was acht jaar lang werkzaam als bedrijfsrechercheur en veiligheidsadviseur en gaf onder anderen weerbaarheids-trainingen, overvalpreventietrainingen en trainingen in conflicthantering in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken op het gebied van martial arts en criminaliteitsbestrijding en gaf hij diverse martial arts seminars in Hongarije en Schotland.

Toegekende ere-graduaties

In 2014 wachtte hem vanuit Okinawa een grote eer voor zijn vele verrichte werkzaamheden: de 7e dan en Kyoshi-titel (Professor in de martial arts). In datzelfde jaar schonk Dr. Masaaki Hatsumi, Japanse beroemdste ninja-grootmeester bij wie hij in 2010 in Atago, Japan trainde, hem de 3e dan-graad in ninjutsu. In 2017 ontving Patrick, op voordracht van grootmeester Michael Whang, zijn 6e dan taekwondo en internationaal meestercertificaat uit handen van grootmeester Joong Young Kim, de president van de Koreaanse Chang Moo Kwan.

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn  in bezit  van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Patrick persoonlijk op patrick@samlung.nl