BEWERKER_taijutsu

De Stroming

De Taijutsu-stroming die wij binnen Sam Lung Martial Arts beoefenen is van origine afkomstig van de Bujinkan. Echter maken wij om verschillende redenen inmiddels deel uit van de Seishinkai Ju-Jitsu International. Shidoshi-ho Patrick Baas volgde zijn eerste Judo en Ju-Jitsu-lessen bij 6e danner sensei Louïs Pardoel van wie hij een persoonlijk assistent werd. Daarnaast leerde hij het Taijutsu van Shidoshi Hans Hesselmann (de pionier van het Bujinkan Jutaijutsu in Nederland) en trainde hij persoonlijk met enkele leidende Japanse Taijutsu-experts waaronder de beroemde ninja-grootmeesters Soké Masaaki Hatsumi (Bujinkan), Shoto Tanemura (Genbukan) en Manaka Unsui (Jinenkan). Naast de Japanse stromingen trainde hij ook met diverse Koreaanse Hapkido– en Hankido-meesters* waaronder Ko Baek Yong en Ko Se Hwan.

* Hapkido en Hankido zijn de Koreaanse equivalenten van het Japanse Daito-ryu Aiki Ju-Jitsu.

Hatsumi Manaka3 shototanemura_1

Boven v.l.n.r.: Patrick Baas met Jutaijutsu- en Nihon-Koryu-grootmeesters Masaaki Hatsumi, Manaka Unsui en Shoto Tanemura.

20181224_112357

v.l.n.r. Fenno v.d. Camp, Soke Sadatomo Harada, Patrick Baas

Patrick Baas behaalde bij de 85-jarige Japanse ninja-grootmeester Soké Masaaki Hatsumi zijn 3e dan-graad in Bujinkan Ninjutsu. Zijn shodan (zwarte band, 1e dan) behaalde hij in 2010 in Japan.

Inmiddels wordt er samengewerkt met de Japanse Ju-Jitsu organisatie Seishinkai die eveneens  internationaal operatief en staat  onder leiding van Soke Sadatomo Harada (10e Dan).

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

Seishinkan-logo-Japan  Bujinkan

INSTRUCTEUR: