Cornelis Reawaroe

Cornelis Reawaroe begon in 1974 met boksen, ju-jitsu en zelfverdediging onder de bezielende begeleiding van zijn vader die in het voormalige Nederlands-Indië had getraind met een Japanse officier. In 1978 begon hij met Shotokan karate, waarin hij de 5e kyu behaalde bij de KBN. In 1982 tot en met 1984 beoefende hij het Pak Mei Pai kung-fu onder leiding van Sifu Jie. In diezelfde periode ging Cornelis ook kickboksen. Van 1986 t/m 1992 beoefende hij Shaolin wushu (ji-grade) en vocht hij wedstrijden waaronder de Nederlands kampioenschappen in Rotterdam. Ook nam hij deel aan de kwalificatiewedstrijd voor de Europese kampioenschappen in Amsterdam Zuid. Cornelis beoefende daarnaast Wing Chun kung-fu onder Sifu Chan.

Cornelis beoefent sinds 1998 tot op heden het Goju Ryu karate waarin hij de 3e dan-graad via de Okinawa Kenshikai Organization van Hanshi Tetsuhiro Hokama, één van ‘s werelds meest vooraanstaande karategrootmeesters, wist te behalen. Van 2003 t/m 2008 verzorgde Cornelis karatelessen voor kinderen in Nijmegen. Dit deed hij samen met sensei Martijn de Bruijn en Sensei N. Hermsen. Tussen 2007 en 2019 beoefende hij ju-jitsu in Cuijk en wist hij via de JBN zijn 1e dan-graad te behalen.

Binnen Sam Lung Martial Arts fungeert Cornelis als muay thai (thaiboxing) en karate instructeur voor zowel de volwassenen als bij de kindergroepen. Daarnaast assisteert hij regelmatig bij sensei Martijn de Bruijn tijdens zijn karate en Aiki Kenpo Jujutsu (MMA) lessen.

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig EHBO of BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail naar info@samlung.nl