Dit Da Jow

DIT DA JOW SHAOLIN HERBAL LINEMENT

Deze kruidenreceptuur van de Boeddhistische Shaolin Tempel (Henan, China) is volgens een traditioneel recept vervaardigd uit 18 verschillende kruiden door ‘s werelds beroemdste vechtmonniken. Dit Da Jow betekent ‘Stoten en Vallen Wijn’. Er zijn twee methodes te onderscheiden waarop de Dit Da Jow kan worden toegepast, namelijk als ‘Han Dit Da Jow’ en als ‘Rei Dit Da Jow’. Han Dit Da Jow staat voor ‘koude stoot medicijn’ (ofwel de koude methode) en Rei Dit Da Jow staat voor ‘hete stoot medicijn’ (ofwel de verhitte methode). Rei Dit Da Jow wordt voornamelijk gebruikt als er sprake is van een verstoorde bloedcirculatie. Han Dit Da Jow kan daarentegen te allen tijde gebruikt worden voor alle reguliere kwaaltjes of als medicijn voor nabehandeling.

maxresdefault  1622711_399324630205130_1046981530_n

De Dit Da Jow beschermt de handen tegen beschadigingen en wordt effectief ingezet tegen blauwe plekken, kneuzingen en breuken. Daarnaast heeft het haar efficiëntie tevens bewezen bij het verlichten van reumatische pijnen, hardnekkige spierpijn, ontstekingen, acne en bij hevige zwellingen en jeuk (allergische reacties) bij insectenbeten.

Blauwe plekken verdwijnen gemiddeld binnen enkele dagen en bij zeer hardnekkige gevallen binnen twee weken. De foto’s hieronder tonen het effect na 4 dagen bij slechts 1 x per dag smeren. De 5e dag was de blauwe plek in zijn geheel verdwenen. Dit terwijl het gebruik van  Dit Da Jow 3 x per dag wordt aanbevolen.

Foto-1-225x300  Foto-3-225x300

De onderstaande twee foto’s vertonen een gescheurde enkelband. Foto 1 toont de voet op dag 2 waarop de behandeling van start ging.

20150309_125454

Foto 2 toont de voet op dag 6 van de behandeling.

20150313_101323

Inhoud: 300 ml.
Prijs: € 17,50 (exclusief € 6,95 verzendkosten)

Gebruiksaanwijzing voor Sam Lung Dit Da Jow

In geval van Han Dit Da Jow kan men de vloeistof gewoon rechtstreeks en koud vanuit de fles op de te behandelen lichaamsdelen worden gesmeerd. Vooral bij Iron Palm training wordt deze methode zowel vooraf als achteraf toegepast. Ook op acceptabele kneuzingen en/of blauwe plekken kan Dit Da Jow gewoon koud worden opgesmeerd. Het is raadzaam om dit ritueel 3 x daags te herhalen. Wees niet te zuinig en zorg dat de huid intensief wordt ingewreven!

In geval van ernstige kneuzingen en/of blauwe plekken kunt u gebruik maken van Rei Dit Da Jow en de Jow dus verhitten. Gebruik voor de behandeling een oud washandje en/of een oude handdoek (beiden zul je na de behandeling niet meer voor andere doeleinden kunnen gebruiken vanwege fikse verkleuringen).

 1. Verhit de Dit Da Jow voor het slapen gaan. Dit kan in principe gewoon in een magnetron.
 2. Was de te behandelen plek met heet water, goed schrobben en vervolgens afdrogen.
 3. Drenk het washandje in de Dit Da Jow en wrijf de te behandelen plek goed in de huid.
 4. Vervolgens drenk je het washandje (en/of de handdoek) nogmaals in de hete Dit Da Jow.
 5. Niet te ver uitwringen, flink vochtig houden en op de te behandelen plek leggen.
 6. Gebruik een elastisch verband om het washandje goed op zijn plaats te houden.
 7. Wikkel de plek in met een plastic zak (liefst 2!) en tape deze goed af zodat het sap niet in het beddengoed kan komen.
 8. ’s Ochtends verwijderen waarna je gewoon kunt gaan douchen.
 9. Herhaal dit ritueel zolang het nodig is en gebruik hiervoor telkens dezelfde materialen. Over het algemeen merk je een enorm verschil binnen de eerste week. In de meeste gevallen is het na een tot anderhalve week geheel verholpen. In de beste gevallen binnen 3 tot 4 dagen.
 10. Tussendoor kunt u ‘s ochtends en ‘s middags de koude behandelmethode toepassen (zie bovenstaande tekst).

Een aantal waarschuwingen:

 1. Op sommige plekken is het moeilijk tot vrijwel onmogelijk om met Dit Da Jow te behandelen gezien de schade soms te diep zit zoals bij een schouderkom of een knie.
 2. De Dit Da Jow nooit inwendig gebruiken! De Dit Da Jow bevat enkele giftige (overigens niet dodelijke) ingrediënten.
 3. Overal waar Dit Da Jow in terecht komt zoals lakens, kleding en dergelijke verkleurd. Dit gaat er nooit meer uit. Dit Da Jow bevat één specifiek soort kruid dat een sterke rode kleurstof bevat.
 4. Ook de huid kan na een paar dagen behandelen geel kleuren. Hiervan hoeft u niet te schrikken want zodra u weer gestopt bent met de behandeling is dit na enkele douchebeurten weer verdwenen.
 5. Diezelfde kleurstof kan een allergische reactie veroorzaken als de behandelde plek aan zonlicht blootgesteld wordt. Wees dus erg voorzichtig met zonlicht en gebruik van de zonnebank.
 6. Het komt weleens voor dat de pijn rond de 3e behandelnacht (alleen bij de verhitte behandelmethode) ineens behoorlijk hevig wordt. Daar moet u gewoon even doorheen bijten en niet met de behandeling stoppen! Doch ondanks dat dit niet altijd hoeft te gebeuren, verdient het wel een vermelding. Mocht de pijn ondraaglijk worden dan mag u de zak er ’s nachts voor één keer afhalen. Belangrijk is wel dat u de behandeling direct de volgende dag erna weer voortzet.

Dit_Da_Jow

De geschiedenis van Dit Da Jow

Dit Da Jow is in China een zeer populair kruidenmiddel dat gebruikt wordt om externe schade zoals blauwe plekken of pijnlijke spieren te genezen. Er zijn verschillende Dit Da Jow recepten in omloop waarvan de meeste worden beschouwd als een “geheime formule” die zowel mondeling als schriftelijk werden doorgegeven binnen de traditionele Chinese geneeskunde en de martial arts. Volgens de Chinese traditie ligt de oorsprong van de Chinese geneeskunde bij de halfgod genaamd Sheng Nung en de Gele Keizer Huang Ti die in het begin van het 3e millennium voor Christus hebben geleefd.

Dit Da Jow is als pijnstillende zalf of vloeistof erg populair onder de beoefenaars van de oosterse krijgskunsten. In China is het zeer gebruikelijk dat iedere vechtkunstmeester zijn eigen formules mengt van verschillende aromatische kruiden die worden gecombineerd om de bloedcirculatie te stimuleren, pijn en zwellingen te verminderen en het genezingsproces bij breuken, ontstekingen en wonden te versnellen. Inmiddels is het middel ook ontdekt als vloeibare pijnstiller die nuttig blijkt te zijn bij het verminderen van pijn bij artritis en reuma.

Het middel kan worden gebruikt om af te koelen of juist om op te warmen, afhankelijk van de formule en toepassing. Het kan alleen uitwendig worden gebruikt. Dit Da Jow wordt vooral veel gebruikt door beoefenaars van de martial arts ter ondersteuning van de zogenaamde iron palm, iron body- en makiwara-trainingen. Eeuwen geleden werd Dit Da Jow gemaakt door het combineren van  kruiden in een aarden vaas met toevoeging van rijstwijn. De vaas werd vervolgens afgesloten en voor maanden of zelfs jaren in de grond begraven. Er werd aangenomen dat hoe langer de kruiden in de alcohol konden trekken, hoe krachtiger de Dit Da Jow werd.

IRONPALM  imagesV1FPEMN0