Kubotan® & Palm Stick Instructeur

MELD JE NU AAN VOOR EEN CURSUS
KUBOTAN & PALMSTICK INSTRUCTEUR.
WIJ STARTEN OP
ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023!

Schrijf je nu in door hier te klikken!

Data 3 daagse Opleiding Kubotan & Palm Stick Instructeur:

Zaterdag 30 september 2023 – Tijd: 13.00-16.30 uur
Zaterdag 7 oktober 2023 – Tijd: 13.00-16.30 uur
Zaterdag 11 november 2023 – Tijd: 13.00-16.30 uur (incl. examen)

De Kubotan-sleutelhanger®
De Kubotan® is een sleutelhanger die bestaat uit een staafvormig stukje metaal of plastic dat tijdens zelfverdedigingssituaties gebruikt kan worden wordt om atemi-punten (drukpunten) te raken en/of om klemmen mee aan te leggen waarmee een tegenstander op zeer pijnlijke, doch relatief onschadelijke wijze kan worden gecontroleerd.Het wapen werkt tevens uitzonderlijk effectief wanneer de verdediger zelf door een aanvaller wordt gecontroleerd.

De sleutels vormen echter eveneens een zeer belangrijk onderdeel van het wapen. De Kubotan® sleutelhanger werd speciaal ontwikkeld voor agenten van het Los Angeles Police Department en werd in 1978 officieel geregistreerd als handelsmerk. Sindsdien zijn er diverse valse namen in omloop om het patent te omzeilen zoals kobutan, kubaton en kuba-palmstick. Sam Lung Martial Arts is in Nederland de enige erkende Nederlandse Kubotan®-school die rechtstreeks geregistreerd is onder de originele uitvinder Soke Takayuki Kubota. Over de uitvinder: Soke Takayuki Kubota

Soke Takayuki Kobota

Soke Takayuki Kubota (10e dan) was instructeur in het Amerikaanse leger bij de luchtmacht, CIA en mariniers. Hij werkte als bodyguard van de Amerikaanse ambassadeur in Japan en werkte jaren als politieagent. Hij schreef 13 martial arts boeken en verzorgde een voorwoord in het Nederlandse boek “Kobudo. Wapenkunsten van Ryukyu en Japan” van auteur Patrick Baas. Hij speelde in wereldberoemde speelfilms zoals “The Mechanic” met Charles Bronson (1972), “The Killer Elite” (1975), “Operation Petticoat” (1977), “Power Rangers Time Force” (2001). In 1990 werd Kubota in de Black Belt magazine Hall of Fame opgenomen als ‘Wapeninstructeur van het Jaar 1990’. In 2013 werd hij opgenomen in de Internationale Hall of Fame van het CBME.

Palm Sticks wereldwijd
Uiteraard kan Takayuki Kubota niet de uitvinding van de palm stick an sich claimen. Dat kan natuurlijk niemand want dit type wapen is binnen diverse culturen immers al een eeuwenoud begrip. Zo staan er varianten op de Filipijnen bekend als dulo-dulo, op Okinawa als suntetsu, in Japan als kobo en in China als emei-piercers. Kubota was overigens niet de enige die een moderne variant ontwikkelde. Ook de Japans-Amerikaanse Bob Koga ontwikkelde zijn Koga-stick SD1 en SD2. De kubotan onderscheid zich dan ook vooral doordat het een sleutelhanger betreft waardoor het op het eerste gezicht veel minder op een wapen lijkt dan zijn equivalenten en dus niet direct strafbaar is om bij je te dragen.

Wil je graag Kubotan & Palm Stick instructeur worden?
Dat kan. Wij bieden je een traject aan van 12 opleidingsuren. De opleiding kost € 260 euro p.p. inclusief diploma, kubotan en palm stick boek en een originele kubotan. 

Inhoud van de opleiding:
• Geschiedenis en naslagwerk over de palmstick wereldwijd
• Over Palm Sticks, Kubotan® en de Nederlandse wetgeving
• Basis slagen en steken
• Basis weringen en ontwijkingen
• Technieken voor wanneer je wordt vastgegrepen
• Technieken om een aanvaller te controleren
• Basis atemi-punten (drukpunten)
• Een gewapende tegenstander ontwapenen (diverse wapens)
• Basis combinaties

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

INSTRUCTEUR:

• Instructeur Patrick Baas, 7e dan.