Ninja Kids

ninja kids logo jpg

De Ninja Kids lessen zijn speciaal ontwikkeld voor de allerkleinste onder de kinderen en is toegankelijk vanaf 3 t/m 6 jaar. Tijdens de Ninja Kids lessen trainen wij, telkens maar een half uur, de kinderen spelenderwijs in de negen vaardigheden van fysieke en mentale ontwikkeling, namelijk:

  • Concentratie
  • Teamwork
  • Controle
  • Balans
  • Geheugen
  • Discipline
  • Fitheid
  • Coördinatie
  • Zelfvertrouwen

CONCENTRATIE
Concentratie speelt een belangrijke rol in de mindset van kinderen die standaard over een kortere tijdspan beschikken.  De Ninja Kids NinjaKids klas leert het kind telkens te concentreren een eenvoudige voor de hand liggende test. Deze training zal het kind helpen om doelgerichter te werk te gaan door middel van het aanleren van visuele en auditieve reactie-technieken.  Het resultaat; uw kind zal sneller vooruitgang boeken in zijn/haar sportactiviteit. Ook zal uw kind beter leren luisteren en een betere concentratie tonen op zijn/haar school.

TEAMWORK
Teamwork vaardigheden vormen een noodzaak voor ieder jong kind. De Ninja Kids worden dan ook voortdurend blootgesteld aan positieve interactie met andere kinderen binnen hun groep. Door middel van een spelvorm en onder begeleiding van een instructeur,  leren de Ninja Kids gezamenlijk terwijl zij veel pret ervaren. Hoe meer zelfvertrouwen uw kind begint te vertonen i de richting van anderen, hoe meer hij/zij kan bereiken in het leven. Uw kind zal een sterker karakter ontwikkelen met goede sociale vaardigheden, wat hem/haar zal helpen bij het maken van nieuwe sociale contacten.

CONTROLE
Door middel van controle kunnen kinderen beter presteren en correcter reageren. Zij leren ernaar te streven om hun kalmte te NinjaKids2bewaren en niet hun zelfbeheersing te verliezen of te lomp te zijn tegen andere kinderen. Met het Ninja-Kids programma leert uw kind om een zekere mate van controle te ontwikkelen over wat zij zeggen, hoe zij zich voelen en over hun fysieke handelingen. Ook leren zij om minder snel op te geven. Beschikken over een goede controle betekent immers ook dat je betere keuzes zult maken. In die zin draagt controle dus bij aan de zelfverzekerdheid van uw kind.

BALANS
Balans is een cruciale vaardigheid die bij voorkeur verworven dient te worden op  jonge leeftijd. Uw kind begint met zijn/haar deelname  in vele fysiek uitdagende activiteiten zoals bijvoorbeeld fietsen en klimmen. Door het ontwikkelen van een goede balans ontwikkelen zij tevens snelheid en behendigheid wat tevens leidt tot een betere houding en postuur.

GEHEUGEN
Het ontwikkelen van een goed geheugen is een belangrijke oefening voor het brein van uw kind. Door middel van het aanleren van  technieken en het verzorgen van bijzondere lessen dragen wij hier ons steentje aan bij. Door deze oefeningen moet uw kind voortdurend blijven nadenken en verstandige keuzes maken.

DISCIPLINE
De martial arts zijn gebaseerd op discipline.  Kinderen dienen beheersing te leren krijgen over hun lichaam en geest. Wanneer zij eenmaal een goede discipline hebben verworven, worden zij vanzelf betere leerlingen die zich volledig kunnen concentreren op het doel dat zij voor ogen hebben. Tijdens het Ninja Kids programma leren de kinderen dat discipline belonend en dus plezierig werkt. Uw kind zal er genoegen in leren beleven wanneer hij doet wat hij moet doen. De definitie van discipline is immers “doen wat je moet doen ondanks dat je geen zin hebt om het te doen”.  Ook zal uw kind opdrachten beter leren begrijpen.

FITNESS
Fysiek fit zijn is een vereiste noodzaak voor iedere beoefenaar van de martial arts. Hoe vroeger men ermee begint, des te fitter uw kind uiteindelijk zal zijn. Fitnesstraining binnen het Ninja Kids programma betekent veel plezier en beloningen. Wanneer uw kind al in een vroeg stadium van zijn leven een passie ontwikkeld voor fysieke work outs, dan zal het voor hen voor de rest van hun leven gemakkelijker zijn om fit te blijven. Het is een noodzaak voor kinderen om het belang te leren inzien van gezond en fysiek fit te zijn en te blijven.

COÖDINATIE
Coördinatie is een van de sterkste voordelen die men verwerft vanuit een martial arts training. Deze vaardigheid is bijzonder belangrijk voor kinderen wanneer zij in welke sport dan ook willen gaan deelnemen. Alle soorten talenten worden uiteindelijk ondersteund door deze vaardigheid. Uw kind zal het verschil weten tussen links en rechts.

ONZE BELOFTE
Wij streven naar perfectie door de grootste voordelen van de martial arts op uw kind over te dragen, waarbij wij uw kind aanleren om het allerbeste uit zichzelf te  halen en daarbij eveneens naar perfectie te streven.

Aangezien wij het niet verantwoord vinden om te jonge kinderen gevaarlijke technieken te leren zullen hun zelfverdedigingsvaardigheden dus voornamelijk bestaan uit zachte technieken, zoals men deze spelenderwijs bij bijvoorbeeld judo aantreft. Voor een filmpje kun je kijken op: Ninja Kids.

INSTRUCTEUR: