Lok Pra Kob

Lok Pra Kob, ofwel Thaise kruidenstempels, zijn verwarmde bundels met kruiden die allen over hun eigen geneeskrachtige werking beschikken. Deze bundels worden verwarmt met olie en stoom (60-90 graden) waarop zij vervolgens op het lichaam worden aangebracht door middel van stempel-, klop- en strijktechnieken. In Indonesië staat de techniek bekend als Javaanse Jamu.

De werking van kruidenstempels

Kruidenstempels hebben voornamelijk een gunstige werking op de algehele bloedsomloop. Hierdoor worden afvalstoffen in de spieren beter afgevoerd. Daarnaast activeren de kruidenstempels de kruidenstempel zwstofwisseling en stimuleren zij de spijsvertering. Hierdoor hebben zij mede een gunstige werking op de weerstand. De in olie verwarmde kruiden dringen tijdens de behandeling tot diep in het lichaam door maar hebben daarnaast ook aan de oppervlakte een heilzame werking op de huid. Ook op het zenuwstelsel hebben de kruiden een kalmerende en ontspannende invloed. Door de ontkrampende werking wordt spanning losgelaten en blokkades opgelost.

Mensen die veel stress ervaren en zich daardoor moe en uitgeput voelen hebben eveneens veel baat bij een Lok Pra Kop behandeling. Door stress kan er namelijk veel verzuring in het lichaam ontstaan. Voor mensen die net beginnen met afvallen en reinigen is deze therapeutische vorm eveneens goed omdat het lichaam geactiveerd wordt om afvalstoffen los te laten.

THERAPEUTEN:

  • Patrick Baas
  • Fenno v.d. Camp