Geschiedenis

Sam Lung Martial Arts werd in Zaltbommel opgericht door Patrick Baas die op 14 jarige leeftijd tot één van de twee jongste zwarte banddragers van Nederland behoorde. Ten tijde van de oprichting was hij 17 jaar oud, drager van de 2e dan, en gaf les onder supervisie van zijn taekwondo-meester Louis Pardoel. Enkele jaren later zou hij zijn lerarenpapieren behalen.

De eerste Sam Lung school was gevestigd in het bedrijfspand van Patrick’s vader Ron Baas, die er een drukkerij-uitgeverij runde. Tijdens de verhuizing werd de eerste dojo opgeheven in verband met de terugkeer van de familie Baas naar Oss. Een jaar later opende Patrick voor de 2e keer een dojo in Zaltbommel, maar dit keer in een gymzaal. Daarna volgden er nog enkele locaties zoals Rosmalen, Zeeland, Wijchen en natuurlijk Oss. Uiteindelijk werden de meeste dojo’s overgedragen aan zijn assistenten zodat ook zij een eigen school konden runnen. Inmiddels is Sam Lung Martial Arts uitgegroeid tot een volledig professionele sportschool.

De naam “Sam Lung” is Kantonees en betekent “Drie Draken” of “Derde Draak”, verwijzend naar de filosofie van wijsgeer Lau-Tzé over het belang van de middenweg, ofwel het balanspunt in ieders leven. Denk daarbij aan gisteren-vandaag-morgen, laag-midden-hoog, toen-nu-straks enzovoorts. Het volgen van de middenweg leidt tot een gematigd leven waardoor men volgens de Taoïsten meer rust ervaart, beheersing en overzicht krijgt.

  • In 2010 werd Sam Lung Martial Arts de officiële Nederlandse Hombu voor de Okinawaanse Kenshikai Karate Headquarters.
  • In 2016 opende Sam Lung Martial Arts zijn deuren in een professioneel bedrijfspand aan de Obrechtstraat 17 in Oss.
  • In 2016 ontving Sam Lung Martial Arts het BNK predicaat wegens ondersteuning van goede doelen.
  • Op 20 november 2017 werd Sam Lung Martial Arts benoemd tot officieel erkend leerbedrijf voor sportinstructeurs in opleiding.

Wil je graag een virtuele rondleiding door onze sportschool? Dat kan. Klik dan op deze link: SAM LUNG MARTIAL ARTS

erkend_leerbedrijf