Patrick Baas

naamloossdfghjSam Lung Martial Arts Oss wordt geleid door sensei Patrick Baas (7e dan) die tevens de oprichter is van Sam Lung Martial Arts en is de hoogst gegradueerde karateleraar en hoofdinstructeur binnen de Sam Lung scholen. Patrick is tevens LMA rijksgediplomeerd instructeur en studeerde o.a. pedagogiek en didactiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In Okinawa behaalde hij in 2010 de 6e dan en kreeg daarbij de 23e Shihan (meester) titel uitgereikt die ooit vanuit de Okinawaanse IKO aan een buitenlander werd gegeven. Deze uitzonderlijke eer werd hem toebedeeld door Hanshi Dr. Tetsuhiro Hokama (10e dan).

Sensei Patrick startte zijn training op 5 jarige leeftijd en heeft ruime ervaring in verschillende krijgskunsten zoals taekwondo, kyokushinkai karate, goju-ryu karate, kobudo, muay-thai, pencak silat, ju-jitsu, taiutsu (ninjutsu), systema, jeet kune do, krav maga en eskrima. Hij studeerde bij bekende Nederlandse grootmeesters, zoals Louis Pardoel, Hans Hesselmann, Rudy Terlinden en Frans Stroeven, maar nam ook les in o.a. Thailand, Japan, Okinawa, Singapore en Indonesië.  Hij trainde met wereldberoemde meesters zoals  Tetsuhiro Hokama, Fumio Demura, Hirokazu Kanazawa, Masaaki Hatsumi, Shoto  Tanemura, Manaka Unsui, Dan Inosanto, Ted Wong, Vladimir Vasiliev, Mikhail Ryabko , Alexey Kadochnikov, Hoch Hockheim, Maul Mornie, Cecep Rahman, Kim Soon Bae, Hur Heung Taek. Shoto Tanemura, Manaka Unsui, Vladimir Vasiliev, Mikhail Ryabko, Arkadiy Kadochnikov, Hock Hocheim, Ernesto Hoost, Albert Kraus, Robin Gracie, Ekger Mono,  Ko Baek Yong en Suphan Chabairam.

Patrick vocht 64 full contact partijen op de wedstrijdmat, werd Nederlands kampioen en vocht tegen het nationale Koreaanse team. In 2009 nam hij deel aan de Wereldkampioenschappen karate waar hij van 34 deelnemers uit 22 landen de 8e plaats wist te bereiken.

Sensei Patrick’s manier van lesgeven is vrij en creatief. Vanwege zijn ervaringsdeskundigheid is zijn arsenaal aan kennis en technieken vrijwel onuitputtelijk, wat getuigt van meesterschap. Eerder dan het aanleren van een bepaalde set technieken, leert men inzicht te krijgen en hierdoor vrijheid van bewegen tijdens een gevecht. De lessen zijn soms hard en disciplinair, maar vaak met genoeg ruimte voor een grap en een lach. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de uitstekende sfeer tijdens de lessen. Patrick was acht en een half jaar lang werkzaam als bedrijfsrechercheur en veiligheidsadviseur en gaf onder anderen weerbaarheids-trainingen, overvalpreventietrainingen en trainingen in conflicthantering in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken op het gebied van martial arts en criminaliteitsbestrijding. Ook gaf hij seminars in Hongarije en Schotland en verscheen hij in vechtsport magazines in Maleisië en Hongarije.

Toegekende ere-graduaties

In 2014 wachtte hem vanuit Okinawa een grote eer voor zijn vele verrichte werkzaamheden: de 7e dan en Kyoshi-titel (Professor in de martial arts). In datzelfde jaar schonk Dr. Masaaki Hatsumi, Japanse beroemdste ninja-grootmeester bij wie hij in 2010 in Atago, Japan trainde, hem de 3e dan-graad in ninjutsu. In 2017 ontving Patrick, op voordracht van grootmeester Michael Whang, zijn 6e dan taekwondo en internationaal meestercertificaat uit handen van grootmeester Joong Young Kim, de president van de Koreaanse Chang Moo Kwan. In 2018 werd hij door het CBME opgenomen in de Internationale Budo Hall of Fame.

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Patrick persoonlijk op patrick@samlung.nl