Patrick Baas

naamloossdfghjSam Lung Martial Arts Oss werd opgericht door Patrick Baas die tevens de eigenaar en hoogst gegradueerde hoofdinstructeur binnen de Sam Lung scholen is. Patrick is een LMA rijksgediplomeerd instructeur en studeerde o.a. pedagogiek en didactiek aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). In Okinawa behaalde hij in 2010 de 6e dan en kreeg daarbij de 23e Shihan (meester) titel uitgereikt die ooit vanuit de Okinawaanse IKO aan een buitenlander werd gegeven. Deze uitzonderlijke eer werd hem toebedeeld door een van Okinawa’s meest beroemde karate grootmeester Hanshi Dr. Tetsuhiro Hokama (10e dan).

Sensei Patrick startte zijn training op 5 jarige leeftijd en heeft ruime ervaring in verschillende krijgskunsten zoals taekwondo, kyokushinkai karate, goju-ryu karate, kobudo, muay-thai, pencak silat, hapkido, ju-jitsu, taiutsu (ninjutsu), systema, jeet kune do, krav maga en eskrima. Hij trainde met bekende grootmeesters en wereldkampioenen en nam les in o.a. Thailand, Japan, Okinawa, Singapore en Indonesië. Zelf vocht hij 64 full contact partijen, werd Nederlands kampioen en vocht in 1991 tegen het nationale Koreaanse team. In 2009 nam hij deel aan de Wereldkampioenschappen karate waar hij van 34 deelnemers uit 22 landen de 8e plaats wist te bereiken.

Zijn manier van lesgeven is vrij en creatief. Vanwege zijn ervaringsdeskundigheid is zijn arsenaal aan kennis en technieken vrijwel onuitputtelijk, wat getuigt van meesterschap. Eerder dan het aanleren van een bepaalde set technieken, leert men inzicht te krijgen en hierdoor vrijheid van bewegen tijdens een gevecht. De lessen zijn soms hard en disciplinair, maar met genoeg ruimte voor een grap en een lach wat een uitstekende sfeer oplevert tijdens de lessen.

Tijdens zijn voormalige beroep als bedrijfsrechercheur,  veiligheidsadviseur en integraal veiligheidstrainer gaf hij onder anderen trainingen op het gebied van weerbaarheids, overvalpreventie, en conflicthantering. Hij is auteur van een elftal boeken op het gebied van de martial arts en criminaliteitsbestrijding en gaf seminars in Hongarije en Schotland. Daarnaast verscheen hij in vechtsport magazines in Maleisië en Hongarije.

Toegekende ere-graduaties

  • Okinawa. 2014. Ontvangst 7e dan-graad Karate en Kyoshi-certificaat (professor in de martial arts) uit handen van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan).
  • Japan, 2014. Ontvangst 3e dan-graad Ninjutsu uit handen van
    Dr. Masaaki Hatsumi, Japanse beroemdste ninja-grootmeester.
  • Korea, 2017. Ontvangst 6e dan-graad Taekwondo en Internationaal Meester-certificaat uit handen van Joong Young Kim, president van de Koreaanse Chang Moo Kwan.
  • Nederland, 2018.  Opgenomen in de Internationale CBME Budo Hall of Fame. Certificaat uit handen van voorzitter Rob Brandt.

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Patrick persoonlijk op patrick@samlung.nl