Patrick Baas

Sam Lung Martial Arts Oss werd opgericht door Patrick Baas, de eigenaar en hoogst gegradueerde hoofdinstructeur binnen de Sam Lung scholen. Patrick is een Rijksgediplomeerd FOG-LMA zelfverdedigingsinstructeur en studeerde naast Pedagogiek & Didactiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ook Criminologie (NHL Hogeschool) en daarvoor een jaar grafisch ontwerpen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving.

Sensei Patrick startte zijn training op 5 jarige leeftijd en heeft ruime ervaring in verschillende krijgskunsten zoals taekwondo, hapkido, kyokushinkai karate, goju-ryu karate, kobudo, muay-thai, pencak silat, taijutsu (ninjutsu), systema, jeet kune do, krav maga en eskrima. Hij trainde met bekende grootmeesters en wereldkampioenen en trainde  in Thailand, Japan, Birma (Myanmar), Okinawa, Korea, Taiwan, Indonesië, Singapore en Israël. Hij vocht 64 full contact wedstrijdpartijen, werd Nederlands kampioen (1 x 1e, 2 x 2e en 3 x 3e plaats), 3e op de International Championships en vocht tegen het nationale Koreaanse team. Ook nam hij in 2009 deel aan de Wereldkampioenschappen karate waar hij van 34 deelnemers uit 22 landen een 8e plaats wist te bereiken.

Zijn manier van lesgeven is vrij en creatief. Vanwege zijn ervaringsdeskundigheid is zijn arsenaal aan kennis en technieken vrijwel onuitputtelijk, wat getuigt van meesterschap. Eerder dan het aanleren van een bepaalde set technieken, leert men inzicht te krijgen en hierdoor vrijheid van bewegen tijdens een gevecht. De lessen zijn soms hard en disciplinair, maar met genoeg ruimte voor een grap en een lach wat een uitstekende sfeer oplevert tijdens de lessen.

Tijdens zijn voormalige beroep als bedrijfsrechercheur,  veiligheidsadviseur en integraal veiligheidstrainer voor bedrijven gaf hij onder anderen trainingen op het gebied van veiligheid en preventie tegen fraude en diefstal, bedrijfsspionage, gewapende overvallen, terrorisme soft targets, conflicthantering en weerbaarheid. Hieruit ontwikkelde hij het R.A.S.P. program. Hij is auteur van inmiddels 14 boeken op het gebied van criminaliteitsbestrijding en de martial arts, gaf seminars in Hongarije en Schotland en verscheen in vechtsport magazines in Maleisië en Hongarije.

Naast zijn werk als manager van een sportschool is hij deeltijd docent beveiligingsvakken bij ROC Rivor in Tiel, fungeert hij soms voor Forensicon als analist bij onderzoeken naar geweldsmisdrijven en is hij reanimatie-instructeur en gecertificeerd therapeut in diverse traditionele oosterse en westerse geneeskunsten.

Behaalde dan-graden en levels

3e dan Taijutsu (ninjutsu), 3e dan Hapkido, level 3 Krav Maga, level 4 (hitam empat) pencak silat, 7e dan Taekwondo, 8e dan Karate, 8e dan Kobudo

Toegekende ere-graduaties

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Patrick persoonlijk op patrick@samlung.nl