Patrick Baas

Sam Lung Martial Arts Oss werd opgericht door Patrick Baas, de eigenaar en hoogst gegradueerde hoofdinstructeur binnen de Sam Lung scholen. Patrick is een LMA rijksgediplomeerd zelfverdedigingsinstructeur en studeerde daarnaast pedagogiek en didactiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), criminologie (NHL Hogeschool) en grafisch ontwerpen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving.

Sensei Patrick startte zijn training op 5 jarige leeftijd en heeft ruime ervaring in verschillende krijgskunsten zoals taekwondo, kyokushinkai karate, goju-ryu karate, kobudo, muay-thai, pencak silat, hapkido, ju-jitsu, taijutsu (ninjutsu), systema, jeet kune do, krav maga en eskrima. Hij trainde met bekende grootmeesters en wereldkampioenen en nam les in o.a. Thailand, Japan, Okinawa, Singapore en Indonesië. Hij vocht 64 full contact wedstrijdpartijen, werd Nederlands kampioen (1 x 1e, 2 x 2e en 3 x 3e plaats), 3e op de International Championships en vocht tegen het nationale Koreaanse team. Ook nam hij in 2009 deel aan de Wereldkampioenschappen karate waar hij van 34 deelnemers uit 22 landen een 8e plaats wist te bereiken.

Zijn manier van lesgeven is vrij en creatief. Vanwege zijn ervaringsdeskundigheid is zijn arsenaal aan kennis en technieken vrijwel onuitputtelijk, wat getuigt van meesterschap. Eerder dan het aanleren van een bepaalde set technieken, leert men inzicht te krijgen en hierdoor vrijheid van bewegen tijdens een gevecht. De lessen zijn soms hard en disciplinair, maar met genoeg ruimte voor een grap en een lach wat een uitstekende sfeer oplevert tijdens de lessen.

Tijdens zijn voormalige beroep als bedrijfsrechercheur,  veiligheidsadviseur en integraal veiligheidstrainer gaf hij onder anderen trainingen op het gebied van weerbaarheid, overvalpreventie, en conflicthantering. Hij is auteur van twaalf boeken op het gebied van de martial arts en criminaliteitsbestrijding en gaf seminars in Hongarije en Schotland. Daarnaast verscheen hij in vechtsport magazines in Maleisië en Hongarije. Naast zijn werk als sportschoolhouder leidt hij beveiligers op aan ROC Rivor in Tiel en is hij een gecertificeerd therapeut in verschillende Traditionele Chinese en Westerse Geneeskunsten.

Toegekende ere-graduaties

  • Okinawa. 2014. Ontvangst 7e dan-graad Karate en Kyoshi-certificaat (professor in de martial arts) uit handen van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan).
  • Japan, 2014. Ontvangst 3e dan-graad Ninjutsu uit handen van Japans oudste en beroemdste ninja-grootmeester, Dr. Masaaki Hatsumi.
  • Korea, 2017. Ontvangst 6e dan-graad Taekwondo en Internationaal Meester-certificaat uit handen van Joong Young Kim, president van de Korea Chang Moo Kwan.
  • Nederland, 2018.  Opgenomen in de Internationale CBME Budo Hall of Fame. Certificaat uit handen van voorzitter Rob Brandt (afstand van gedaan in 2020).

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Patrick persoonlijk op patrick@samlung.nl