Paul Kroes

IMG-20190108-WA0008Sam Lung Wijchen wordt geleid door sensei Paul Kroes (5e dan) en sensei Otto Vroege (3e dan). Sensei Paul is altijd sensei Patrick Baas’ vaste assistent geweest in Wijchen, Zeeland, Rosmalen en Oss en is nog altijd zijn rechterhand als het op de clubs aankomt. Hij begon, op tienjarige leeftijd, zijn krijgskunstloopbaan met judo. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in kung fu, boksen en uiteraard karate, waardoor zijn arsenaal aan technieken en tactieken zeer uitgebreid en divers te noemen is. Van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan) ontving hij uit Okinawa de ere-titel Sei-Shihan.

Samen met sensei Patrick en enkele andere leden van Sam Lung bezoekt sensei Paul regelmatig seminars en stages van (inter-)nationale meesters waaronder Shoto Tanemura en Manaka Unsui (Ninjutsu), Vladimir Vasiliev en Arkadiy Kadochnikov (Systema), Hock Hocheim (CQC), Ernesto Hoost en Albert Kraus (K1 Kickboxing), Robin Gracie (BJJ), Ekger Mono (Muay Thai Boran) Ko Baek Yong (Hapkido), Patrick McCarthy en Iain Abernathy (Karate). Door seminars van verschillende stijlen te bezoeken, wordt er continu verder gebouwd aan de compleetheid van het kempo-karate zoals het bij Sam Lung beoefend wordt.

Sensei Paul is werkzaam in de beveiligingsbranche, is part-time ondernemer en muzikant. Ondanks zijn knap drukke schema is hij altijd klaar om te trainen, onder welke omstandigheid dan ook. Sensei Paul geeft les aan leerlingen vanaf 13 jaar en zijn manier van lesgeven is een mooie combinatie van tucht en humor. Hierdoor leren de mensen in de school om continu hun grenzen te verleggen, maar is de sfeer tijdens de les zeer positief en gemoedelijk.

– Alle leraren van Sam Lung Martial Arts
zijn in bezit van een geldig BHV-diploma
en een erkend lerarendiploma –

Heb je vragen? Mail sensei Paul persoonlijk op paul@samlung.nl