Schoolkarate Project

f353

Het Schoolkarate Project

Het project Schoolkarate.nl is een initiatief van Shihan Ruud Muller (7e dan Kyokushinkai karate) en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk succes. Het initiatief omvat het gratis verzorgen van karatelessen aan basisscholen en middelbare scholen door lokale karate-instructeurs. Dit met als doel het promoten van het opvoedkundige karakter van karate onder de jeugd. Inmiddels is het project bezegeld met het BNK-predicaat van het CBME.

Waarom Schoolkarate?

Karate is namelijk een sport waarbij veelzijdige lichaamsbeweging en de inzet van alle spiergroepen centraal staan. Opvoedkundig bevat het een schat van waarde voor de opgroeiende jeugd. Zo wordt er onder andere zeer veel aandacht besteed aan de volgende elementen: lichaamshouding, lichamelijke ontwikkeling, conditie, lenigheid, kracht, balans, motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect en zelfbeheersing. Om deze redenen is het uitermate geschikt voor de opgroeiende jeugd!

Kyokushinkai karate is tevens een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun overschot aan energie kwijt kunnen raken. Tijdens de karatetraining krijgt men ook te maken met doorzettingsvermogen. Een element dat ook in hun verdere ontwikkeling van groot belang zal zijn. Ouders zijn vaak blij met de resultaten van de karatetrainingen die een zeer positieve invloed hebben op mentale en lichamelijke ontwikkeling van hun kinderen, alsmede hun omgang met anderen. Karate beoefening is sportief en gedisciplineerd bezig zijn. Jeugdige karatebeoefenaars krijgen, afhankelijk van de leeftijd, de technieken spelenderwijs aangeleerd. Binnen het karate is respect bijzonder belangrijk!

Certificaten Schoolkarate.nl

Na afloop krijgt iedere deelnemende leerling een gratis certificaat van deelname (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Schoolkarate

Sam Lung Martial Arts is een geregistreerd deelnemer van het landelijke  Schoolkarate project. Wilt u meer weten over het Schoolkarate Project? Klik dan op de volgende link: www.schoolkarate.nl

1391521077

DSC09330

DSC09332

DSC09356

DSC09374

Basisschool “Elzeneind” in Oss

8618431_orig

102822_orig

Basisschool “De Lockaert” in Oss.

‘Men kan zich alleen bewust worden van de ware essentie van de weg van de krijgskunst door ervaring.  Dit wetende dien je te leren om nooit haar eisen te vrezen.  De weg van de krijgskunst begint met een duizend dagen van training en wordt pas beheerst na tienduizend dagen van training.  Alleen hij die zich met zijn hele hart, lichaam en ziel toewijd aan zijn doel kan een ware meester worden.  Om die reden vergt het meesterschap alles van een persoon’

– Masutatsu Oyama –

Sam Lung Martial Arts Schoolkarate

Naast het Schoolkarate-project (Kyokushinkai-stijl) van Shihan Ruud Muller, verzorgd Sam Lung Martial Arts ook op eigen initiatief schoolkaratelessen in Kenshikai Goju-ryu karate. Ook hierbij ontvangt iedere deelnemende leerling een gratis certificaat van deelname (klik op de afbeelding voor een vergroting).

 School_kempo-karate