Kubotan® & Palm Stick Seminar

De Kubotan-sleutelhanger®

Het eerstvolgende Kubotan- en Palm Stick seminar zal worden gehouden op 2 december 2023 van 13.00-17.00 uur. Klik hier voor uw inschrijving.

De Kubotan® is een sleutelhanger die bestaat uit een staafvormig stukje metaal of plastic dat tijdens zelfverdedigingssituaties gebruikt kan worden wordt om atemi-punten (drukpunten) te raken en/of om klemmen mee aan te leggen waarmee een tegenstander op zeer pijnlijke, doch relatief onschadelijke wijze kan worden gecontroleerd. Het wapen werkt tevens uitzonderlijk effectief wanneer de verdediger zelf door een aanvaller wordt gecontroleerd. kubotan-keychain3Echter vormen de sleutels eveneens een zeer belangrijk onderdeel van het wapen. De Kubotan® sleutelhanger werd speciaal ontwikkeld voor agenten van het Los Angeles Police Department en werd in 1978 officieel geregistreerd als handelsmerk. Sindsdien zijn er diverse valse namen in omloop om het patent te omzeilen zoals kobutan, kubaton en kuba-palmstick. Sam Lung Martial Arts is in Nederland de enige erkende Nederlandse Kubotan®-school die rechtstreeks geregistreerd is onder de originele uitvinder Soke Takayuki Kubota.

Over de uitvinder: Soke Takayuki Kubota

Soke Takayuki Kubota

Soke Takayuki Kubota (10e dan) was instructeur in het Amerikaanse leger bij de luchtmacht, CIA en mariniers. Hij werkte als bodyguard van de Amerikaanse ambassadeur in Japan en werkte jaren als politieagent. De Kubotan-sleutelhanger® werd zijn belangrijkste uitvinding. Daarnaast ontwikkelde hij de Kubotai®.  Hij schreef 13 martial arts boeken  en verzorgde een voorwoord in het Nederlandse boek “Kobudo. Wapenkunsten van Ryukyu en Japan” van auteur Patrick Baas. Hij speelde in enkele wereldberoemde speelfilms zoals  “The Mechanic” met Charles Bronson (1972), “The Killer Elite” (1975), “Operation Petticoat” (1977), “Power Rangers Time Force” (2001). In 1990 werd Kubota in de Black Belt magazine Hall of Fame opgenomen als ‘Wapeninstructeur van het Jaar 1990’. In 2013 werd hij opgenomen in de Internationale Hall of Fame van het CBME.

Palm Sticks wereldwijd

Uiteraard kan Takayuki Kubota niet de uitvinding van de palm stick an sich claimen. Dat kan natuurlijk niemand want dit type wapen is binnen diverse culturen immers al een eeuwenoud begrip. Zo staan er varianten op de Filipijnen bekend als dulo-dulo, op Okinawa als suntetsu, in Japan als kobo en in China als emei-piercers. Kubota was overigens niet de enige die een moderne variant ontwikkelde. Ook de Japans-Amerikaanse Bob Koga ontwikkelde zijn Koga-stick SD1 en SD2. De kubotan onderscheid zich dan ook vooral doordat het een sleutelhanger betreft waardoor het op het eerste gezicht veel minder op een wapen lijkt dan zijn equivalenten en dus niet direct strafbaar is om bij u te dragen.

Ben je geïnteresseerd in een 4 uur durend seminar?
Neem dan contact met ons op via ons emailadres: info@samlung.nl
Wilt u opnames zien van een Kubotan Palm Stick Seminar?
Klik dan hier

Een cursus gaat telkens van start zodra wij voldoende aanmeldingen binnen hebben gekregen.

KUBOTANSEMINAR.jpg

Neem contact met ons op voor de datum van het eestvolgende seminar. De kosten voor deelname bedragen € 45,00 p.p.
Iedere cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname!

Inhoud van het seminar

  • Korte theoretische geschiedenis van de Palmstick wereldwijd
  • Over Palm Sticks, Kubotan® en de Nederlandse wetgeving
  • Basis slagen en steken
  • Basis weringen en ontwijkingen
  • Technieken voor wanneer je wordt vastgegrepen
  • Technieken om een aanvaller te controleren
  • Basis atemi-punten (drukpunten)
  • Een gewapende tegenstander ontwapenen (diverse wapens)
  • Basis combinaties

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

IKALogo

INSTRUCTEUR:

  • Instructeur Patrick Baas, 7e dan.