Karate

Karate is een Okinawaanse krijgskunst en valt onder de categorie ‘harde vechtkunsten’. De vechtkunst staat vooral bekend om zijn harde trap- en stoottechnieken in gevechten, bij breektesten en het lopen van loopvormen (kata) maar bevat in zijn originele vorm veel Kyokushin-Karatemeer zoals een uitgebreid fitnessprogramma, lichaamsharding, worstel- en klemtechnieken (tuité en kensetsu), technieken voor op zenuwpunten (kyusho-jutsu en tenketsu), Okinawaanse wapentraining (kobudo), geneeskrachtige kruidenleer, ademhalingstechnieken, filosofie en meditatie. Naast fysieke training besteden wij ook aandacht aan het op voorhand herkennen, doorzien en voorkomen van conflictsituaties. Wij zijn dus volledig toegespitst op de hedendaagse realiteit.

Bij Sam Lung Martial Arts beoefenen wij het goju-ryu (hard-zacht school) Karate dat werd uitgevonden door de Okinawaanse grootmeester Chojun Miyagi (1888-1953). De naam Miyagi werd later symbolisch gebruikt in ‘The Karate Kid’ films van de jaren ’80 en de latere ‘Cobra Kai’ sequals (2017-2020). Onze grootmeester, Tetsuhiro Hokama, is de persoonlijk leraar van twee van onze karate-leraren Patrick Baas en Martijn de Bruijn. Hokama sensei was ‘de leerling van de leerling’ van de echte Mr. (Chojun) Miyagi. Patrick Baas, de hoofdleraar van onze school, trainde tevens met Fumio Demura, Demura was de stand-in voor Mr. Miyagi (een rol gespeeld door acteur Noriyuki Pat Morita) in de Karate Kid films. Over Demura sensei zond Netflix onlangs nog een documentaire uit, genaamd “The Real Miyagi”.

Twee van de vier leraren van Sam Lung Martial Arts zijn in Japan en op Okinawa opgeleid. Onze leerlingen krijgen bij het behalen van hun zwarte band dan ook een originele gekalligrafeerde en bestempelde diploma uit het land van herkomst.

Voor een filmpje kun je kijken op: Karate of Zomertraining.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

images (1) IHKO IKALogo

INSTRUCTEURS: