MMA (AKJJ)

LET OP! Deze trainingen vinden slechts één keer per maand plaats, altijd op de eerste zondag van de maand van 11.00-13.00 uur en kunnen alleen per lesdeelname worden betaald.

MMA staat voor Mixed Martial Arts, een systeem waarbij vechttechnieken uit allerlei verschillende vechtsporten worden gecombineerd tot één effectief geheel. In de loop der tijd zijn er diverse namen geweest voor het MMA zoals Free Fight (vrije gevecht), Vale Tudo (“alles mag”) en Cage Fighting (kooigevechten). Het AKJJ (Aiki Kenpo Jujutsu) programma werd door Hanshi Patrick McCarthy ontwikkeld voor diegene die geïnteresseerd zijn in het all-round sportgevecht, zelfverdediging en fitness. AKJJ is een discipline die wetenschappelijk gebaseerd is op recentelijke studies van talloze klassieke vechtsystemen.  De AKJJ-MMA pictfocus ligt hierbij op fundamentele beschermingstechnieken  uit de oude samoerai-school Daito-ryu.  Deze school legde van oudsher de nadruk op werptechnieken, gewrichtsmanupulatie en het slaan op vitale gedeeltes van het lichaam (Kenpo) met als doel om een aanvaller zo effectief mogelijk te onderwerpen, onder controle te krijgen en eventueel te verwonden. Hanshi Patrick McCarthy verpakte het systeem in een modern jasje en bracht het naar de moderne Mixed Martial Arts wereld. Aangezien het AKJJ een modern systeem betreft wordt er niet in ouderwetse budokleding getraind maar in moderne MMA kleding met rashguards.

De lessen bestaan uit:

  • Submission
  • Ground ‘n Pound
  • Stand-up fight
  • Clinch
  • Grappling

Bij het MMA (AKJJ) wordt er veel aandacht besteed aan een goede conditie, adviezen op het gebied van sportvoeding en een gezonde levensstijl. Daardoor zijn trainingen soms best zwaar. Er wordt gewerkt met gewichten en materialen vergelijkbaar met CrossFit, zoals een worsteldummy, springtouwen, bokszakken en trap- en stootkussens. Daarnaast wordt er uiteraard veel aan sparring gedaan.  Je hoeft overigens helemaal niet geïnteresseerd te zijn in octagon-gevechten om deel te nemen aan de lessen. Dat je plezier beleefd aan het sporten is minstens zo belangrijk.

De eerstvolgende data dat er naast de wekelijkse MMA (AKJJ) trainingen ook op zaterdag lessen worden gegeven vindt je terug in onze agenda

Beginners worden met respect behandeld en gevorderde vechtsporters  zullen er nieuwe dingen in ontdekken.  Alles geschiedt op een gecontroleerde manier en er wordt niet tot bloedens toe doorgegaan zoals bij de UFC. Zelden tot nooit maken wij serieuze verwondingen of een knock out mee en kijken wij vooral terug op zeer intensieve maar vriendschappelijke, respectvolle trainingsgevechten. Een gezonde dosis competitiegedrag is dus wenselijk! Echter geldt bij ons de regel dat onnozel dominant machogedrag taboe is en dat iedereen zich als een ware sportman/sportvrouw gedraagt! Doet men dit niet dan zal men niet langer welkom zijn! Voor een filmpje kun je kijken op:
MMA (AKJJ) 

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

koryukan_mma_fight_factorynNNN

INSTRUCTEUR: