Krav Maga Kids & Krav Maga Teens

 Krav Maga is van origine een zeer agressieve vorm van zelfverdediging. De stijl is van militaire origine en erop gericht om zo snel mogelijk en zo effectief mogelijk resultaten te boeken in een noodsituatie. Dit was dan ook voor ons de reden om de lessen in eerste instantie niet voor kinderen te willen verzorgen. Het laatste waar wij immers als sportschool op zitten te wachten is natuurlijk dat ‘onze kinderen’ met het aangeleerde andere kinderen zouden verwonden.

Echter ontdekte wij de talloze mogelijkheid om de positieve effecten van Krav Maga alsnog aan kinderen te kunnen leren. Wij hebben hierop enkele trainingsvormen weggelaten en er meer spelvormen in aangebracht. Ook maken wij geen gebruik van trainingswapens tijdens de kinderlessen, met uitzondering van verdedigingstechnieken tegen een stok. Wel wordt er erg veel op conditie getraind en met stoot- en trapkussens gewerkt. Ideaal dus voor kinderen met ADHD.

Kinderen die Krav Maga beoefenen ontwikkelen discipline, een zelfverzekerde houding, een gezonde prestatiedrang, orde en netheid, goede communicatieve vaardigheden tijdens conflicten, het voorkomen van conflicten en het leren inzien van hun eigen aandeel. Tijdens de kinderlessen leren zij zich in de basis voor te bereiden op de Krav Maga lessen voor volwassenen.

Wilt u inhoudelijk meer weten over Krav Maga? Dan kunt u klikken op deze link.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

ASSISTENT-LERAREN:

Tim Hoogwoud (G3)
Wouter de Ruijter (G1)
Marcel Teunesen (G1)