Trainen met een fysieke beperking?

Niet zelden ziet men in martial arts films blinde meesters of meesters met één arm of een andere fysieke beperking voorbij komen. Niet zelden spelen zij daarbij een heldenrol. Maar hoe staat het met dit beeld in de realiteit? Kunnen fysiek beperkte mensen wel martial arts leren?  Mensen met een fysieke beperking zullen niet snel een vechtsportschool betreden. Uit ervaring weten wij dat zij vaak het vermoeden hebben onmogelijk deel te kunnen nemen aan de vaak bijzonder snelle, beweeglijke en soms sierlijk ogende vechtkunsten. Toch berust dit beeld niet op waarheid.

Als school die zich heeft gespecialiseerd in zelfverdediging heten wij iedereen van harte welkom, dus ook mensen met een fysieke beperking in de ruimste zin des woord. Mensen die een ledemaat missen, blind of slechtziend zijn, doof of slechthorend, mensen met spasme, Jules de la tourette of slachtoffers van polio: onze gespecialiseerde instructeurs begeleiden u of uw kind met veel plezier om het allerbeste uit henzelf te leren halen.

Op de foto hierboven ziet u een dame zonder armen en in het bezit van een zwarte band en dit is dus wel degelijk haalbare kaart. Ook zijn er talloze voorbeelden van mensen met een verstandelijke beperking of het syndroom van down die de zwarte band wisten te behalen. De weg er naar toe mag dan doorgaans wel wat langer zijn dan die van de doorsnee mens, maar niets is dus onmogelijk!

Regelmatig krijgen wij ook de vraag of wij mensen met ADHD, ADD, PDD-NOS etc. welkom zijn tot onze groepen. Uiteraard heten wij ook deze mensen van harte welkom. Enige uitzondering op de regel zijn mensen die last hebben van zeer agressieve uitspattingen. De ervaring leert ons dat hier door de rest van de groep niet vriendelijk op gereageerd wordt, hetgeen wij uiteraard liever vermijden.

new-logo

Sam Lung Martial Arts is aangesloten bij Uniek Sporten. Een organisatie die sportbeoefening onder gehandicapten bevorderd.  Uniek Sporten wordt georganiseerd door Sport Expertise Centrum (SEC) . U kunt voor overige vragen uiteraard ook OYXCayIQ_400x400contact opnemen met deze organisatie.

LET OP: Onze sportschool bevindt zich op de 1e verdieping en beschikt helaas niet over een lift. Houdt u hier a.u.b. rekening mee.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.