Recensies cursisten

7 september 2022

Over de cursus Weerbaarheid voor Dames ben ik zeer tevreden. In korte tijd heb ik nieuwe dingen geleerd. Het is zeker een goede keus. En daarbij heerst er een fijne, gezellige sfeer bij Sam Lung Martial Arts. Prettig en inspirerend, zo heb ik de cursus ervaren. Ik ga zeker de vervolgcursus doen en dankzij dit, doe ik nu de lessen krav maga volgen bij Sam Lung. Het stimuleert mij echt om verder te gaan, me te ontwikkelen hierin. De cursus is zeker een aanrader! En het wordt gegeven door een enthousiaste, ervaren en gemotiveerde instructeur. Bedankt Patrick Baas!

Angela

—————————————

6 november 2021

Na verschillende geweldsincidenten in mijn verleden zocht ik een laagdrempelige cursus om te leren begrijpen wat er is gebeurd, en tegelijkertijd te leren hoe ik me kan verweren tegen herhaling in de toekomst. De cursus Weerbaarheid van Patrick Baas heeft me veel inzichten gegeven. Naast kleine praktijkoefeningen, geeft deze cursus veel handvaten over hoe je geweld kunt zien aankomen en kunt voorkomen dat een situatie escaleert of anders op tijd kunt reageren.  

Patrick heeft een no-nonsense aanpak. Hij vertelt het hoe het is, de rauwe werkelijkheid, wat je beter voorbereid op de realiteit dan een mooi, opgeschoond verhaal. Daarnaast creëert hij snel een gemoedelijke sfeer in de groep. Hij is erg open over zijn eigen ervaringen en heeft een zeer ruime kennis die hij combineert tot een duidelijk en toepasbaar verhaal.

Patrick heeft een oprechte wens om alle deelnemers te helpen en ondersteunen waar nodig. Hij neemt daar dan ook alle tijd voor. Deze cursus is een must voor iedereen. Ik zou willen dat ik de cursus veel eerder had gevolgd.

Cynthia

—————————————

18 oktober 2021

Afgelopen weken heb ik een interessante en leerzame cursus ‘weerbaarheid voor dames’ gevolgd bij Sam Lung, verzorgd door Patrick Baas. Er werd ons duidelijke en realistische informatie gegeven over het herkennen van gevaar, het voorkomen van gevaar en wat te doen als je écht niet meer om het gevaar heen kunt (denk aan vluchten, manieren van alarm slaan en manieren om iemand tijdelijk uit te schakelen). Voor verschillende soorten gevaar werden tips en tricks gedeeld. Alles werd toegelicht door middel van voorbeelden uit de praktijk, foto’s en filmpjes. Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en met het beantwoorden werd ook ruim de tijd genomen, vaak weer met voorbeelden uit de praktijk. Naast de cursus valt ook de gezellige en laagdrempelige sfeer bij Sam Lung op! Ik raad deze cursus iedereen aan!

Vincy

—————————————-

30 oktober 2021

Ik heb deelgenomen aan de cursus weerbaarheid voor dames. Echt een aanrader. Je krijgt veel theorie over situaties en hoe je moet/kan handelen. Veel inzicht in hoe situaties kunnen escaleren, hoe dan op te treden of hoe juist niet.
Ik heb hier heel veel van opgestoken. Patrick met zijn enorm brede achtergrond is ook de juiste persoon voor deze cursus. Er is ook wat ruimte om praktijk dingen te oefenen. Patrick bedankt voor jouw expertise en ik kan niet wachten tot de follow up komt. Tom bedankt voor jouw hulp en steun als assistent van Patrick. We hebben allemaal veel met je te doen gehad
😉

Patrick, Tom bedankt!

Tanja

—————————————-

30 oktober 2021

Deze Cursus Weerbaarheid voor Dames werd gegeven door Patrick Baas. Het is een super leuke en leerzame cursus. Patick brengt je tot nieuwe inzichten en heeft een prettige manier van lesgeven. Door middel van praktijkvoorbeelden en -filmpjes leer je hoe je gevaar kan herkennen en voorkomen. Verder krijg je tips hoe je jezelf kunt verdedigen als dit toch nodig is. Tijdens de cursus is er ook een stukje praktijk waar je dit gaat oefenen. Deze cursus is een aanrader voor iedere vrouw.

Jolanda

—————————————-

2 november 2021

Ik heb mijn dochter laten deelnemen aan de weerbaarheidscursus van Patrick. Niet omdat mijn puber dat zo leuk leek, nee in tegendeel, ze ging met frisse tegenzin. Maar gaandeweg de cursus zag ze het nut er van in.

Zelf heb ik in mijn jeugd een traumatische ervaring opgedaan, die ik wellicht had kunnen voorkomen/verzachten wanneer ik meer signalen had opgepikt uit mijn omgeving. Dat was dan ook mijn drijfveer om ervoor te zorgen dat mijn dochter ‘beter beslagen ten ijs zou komen’. Na wat speurwerk kwam ik bij Patrick terecht (digitaal met dank aan corona) die van meet af aan een bedreven indruk op mij achterliet. Hij reageert snel, positief, behulpzaam en volgt zijn beloften op.

Ook tijdens de cursus is niets hem te veel. Patrick steekt veel tijd in zijn verhalen om bij de dames een goed beeld te scheppen van diverse situaties, allen ondersteund door veel ervaring en onderzoek. Tijd is iets wat hij niet zo strikt neemt, in de goede zin van het woord dan wel; al zijn lessen liepen uit, want het bericht dat hij graag goed over brengt is belangrijker dan zijn tijd of een goed gevulde portemonnee. Het grootste deel van de cursus is theoretisch. Dit klink misschien wat saai maar voorkomen van een vervelende, traumatische situatie is beter dan genezen.

In het laatste deel van de cursus worden er nog enkele verdedigingstactieken geoefend die de rits aan broodnodige theorie aanvullen. Een vervolgcursus is in de maak (begreep ik) waar Patrick meer wil in gaan op de fysieke zijde van zelfverdediging, mocht een escalatie niet kunnen worden voorkomen met wat men in de eerste cursus is aangeleerd. 

Michelle

—————————————-