Thaiboxing Kids (Muay Thai)

Het wordt steeds populairder om kinderen op Thaiboksen te doen in plaats van voetbal of ballet. En met goede redenen! Thaiboksen is namelijk heel goed voor kinderen! Veel ouders doen hun kinderen op Thaiboksen om ze zelfvertrouwen te geven. Iedereen hoort weleens verhalen van kinderen die op school worden gepest en daardoor niet heel zeker van zichzelf zijn. Hierdoor hebben ze het niet echt naar hun zin op school en hebben zij doorgaans minder vriendjes of vriendinnetjes dan andere kinderen.

Thaiboksen helpt dit soort kinderen door ze te laten inzien wat ze kunnen. Wat Thaiboksen doet met kinderen, is dat ze zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn. Ze hoeven helemaal niet zo snel bang te zijn voor andere kinderen. Ze leren voor zichzelf op te komen. Ze gaan hun mannetje staan, maar natuurlijk leren wij ze niet straatvechten! Op elke Thaischool geldt de gouden regel van de vechtsport; technieken die je in de sportschool leert, mag je nooit misbruiken buiten de sportschool!

Het mooiste hieraan is dat je als ouder het verschil al snel gaat merken in het gedrag van je kind. Vaak al na twee maanden nadat ze zijn begonnen met trainen, kun je al zien dat ze makkelijker vrienden maken omdat ze omringd worden door leeftijdsgenoten. Ze laten niet langer over zich heen lopen omdat ze tijdens het Thaiboksen hebben geleerd wat ze allemaal kunnen. Ook zullen ze zich fitter en energieker gaan voelen door het sporten.

De voordelen van het Thaiboksen op een rijtje:

– Verbeteren van het reactievermogen
– Meer energie! Door veel sport gaat je kind zich beter voelen!
– Ze leren discipline! Dit helpt ze ook op school.
– Kinderen leren beter coördineren en weten wat links en rechts is.
– Ze leren respect te hebben voor elkaar! (vechtsportregel nr. 1)
– Kinderen worden door Thaiboksen leniger.
– Ze worden door Thaiboksen sterker.
– Ze kunnen hun frustratie kwijt op een gecontroleerde manier.

Over voeding en rust
Gezond eten in combinatie met training en voldoende rust zal je kind erg goed doen. Zoals bij iedere sporter is goede voeding belangrijk om goed te presteren.

Het beste wat je kunt doen is voordat ze gaan trainen iets kleins te laten eten. Denk daarbij aan een boterham, tosti, klein beetje pasta, etc. Dit zal ze voldoende energie geven om een uurtje te Thaiboksen. Na de training is het een goede tijd om ze hun avondeten te geven. Voldoende rust is van essentieel belang voor kinderen. Ze kunnen met rust hun spieren goed laten herstellen. De volgende dag moeten kinderen weer goed kunnen presteren op school dus stuur kinderen na het trainen ook op tijd naar bed.

Wilt u inhoudelijk meer weten over het Thaiboksen, ofwel Muay Thai? Dan kunt u op de link voor Thaiboksen (voor volwassenen klikken. Wilt u liever filmmateriaal bekijken dan kunt u klikken op de volgende links: Thaiboksen of  Thaiboksen in Thailand.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

INSTRUCTEURS: