Karate Kids & Karate Teens

Karate heeft als zelfverdedigingsleer een hoog opvoedkundige waarde. Het is voor kinderen een uitermate geschikte en verantwoorde manier om positief te leren omgaan met agressief gedrag en zelfbeheersing. Tevens leren de kinderen sterker in hun schoenen te staan waardoor zij verbaal weerbaarder worden en dus minder snel een doelwit voor pesterijen zullen vormen. Dat karatetraining kinderen juist vechtlustiger zou maken is een absolute misvatting. Het tegendeel werd echter door menig wetenschappelijk onderzoek bewezen. Ook is bewezen dat kinderen met autisme veel baat hebben bij het doorgaans gestructureerde Karate.

Voor de kinderenlessen geldt dat wij ons uiteraard beperken tot een verantwoordelijke zelfverdedigings-methodiek. Het laatste waar u immers als ouder op zit te wachten is dat uw kind het aangeleerde op school of in de buurt gaat misbruiken. Het aanleren van discipline, een zelfverzekerde houding, een gezonde prestatiedrang, orde en netheid, goede communicatieve vaardigheden in kinderlijke conflicten en het leren inzien van de gevolgen van pestgedrag staan bij ons centraal.

Om de kinderen op een juiste manier in een team te leren werken, krijgen zij regelmatig les in spelvorm en houden wij ook hoog- en verspringcompetities en ‘snelste leerling van de groep’ competities. Hierbij gaan alle kinderen met een certificaat naar huis. Tijdens de kinderlessen leren zij zich in de basis voor te bereiden op de karate lessen voor volwassenen. Wilt u inhoudelijk meer weten over karate? Dan kunt u klikken op deze link.

SAM LUNG MARTIAL ARTS is officieel lid van:

images (1) IHKO IKALogo

INSTRUCTEURS: