Black Belt Program

Hoewel iedere goede martial arts leraar een ieder aan zal moedigen zijn of haar tijd te nemen voor het aanleren van al wat hij/zij te bieden heeft, stuiten steeds meer scholen op het moderne haastige tijdsbeeld. Ongeduld is niet langer een vreemde. In de Verenigde Staten werden daarop de eerste Black Belt Programs ontwikkeld om de moderne mens tegemoet te komen.

Het BBP als sneltraject

Het Black Belt Program (BBP) van Sam Lung Martial Arts is dus als het ware een sneltraject voor het behalen van uw zwarte band in karate, taekwondo of krav maga. Het minimaal aantal te trainen uren dat u normaliter in 4 tot 5 jaar nodig heeft voor het behalen van de 1e dan (zwarte band) of E1-graad is voor de BBP dan ook samengeperst tot één zeer intensief jaar van training. Uiteraard staat er dus wel heel wat tegenover om aan het BBP-programma deel te kunnen nemen.

Is een Black Belt Program wel ethisch verantwoord of niet?

Jazeker! En wel om de volgende reden… Toen Elvis Presley, de koning van de Rock & Roll, van zijn leraren op 42 jarige leeftijd een 7e dan-graad kreeg kwamen er veel vechtsporters in opstand. Elvis zou volgens velen Cadillacs cadeau geven. Omkoperij of dankbaarheid?  Laten we het plaatje eens nader bekijken:

elvis-sept-9-1974-karate-7th_f6d

Elvis Presley

Elvis trainde als multimiljonair dagelijks zo’n 4 tot 6 uur. Dat kon hij zich veroorloven want hij zwom in zijn tijd en deelde deze dan ook zelf in. Daarnaast was zijn bodyguard tevens zijn karate-meester (Ed Parker) en kreeg hij dus altijd en overal  les.
Veel mensen werken overdag full-time en beschikken dus niet over die tijd. Zij trainen slechts 2 uur per week. Elvis had er in zo’n zelfde week dus al 24 tot 36 uur opzitten. Op jaarbasis trainde hij dus (24 tot 36 uur x 52 weken =)  1248 tot 1872 uur terwijl een gemiddelde loonwerker er dus maar 104 uur aan training op had zitten. Een gemiddeld mens doet 5 jaar over een zwarte band. 5 x 104 uren is 520 uren… Reken de rest zelf maar uit….! Daarnaast getuigen diverse beroemde karateka van het feit dat Elvis daadwerkelijk een zeer effectieve karateka was. En die Cadillacs dan…? Elvis gaf er in zijn leven 200 weg omdat hij genoot van de blije gezichten van de mensen om wie hij gaf. Dat maakte hem zelfs een nog meesterlijker karateka.

Er zijn genoeg mensen werkloos die meer tijd dan geld hebben daar waar anderen juist weer genoeg geld hebben maar weinig tijd voor lange termijn-disciplines. Niet iedereen leeft en verdiend hetzelfde en daarop biedt het BBP voor sommige dus een goede uitkomst.

Nog steeds niet overtuigd dat een BBP kan werken? Vraag uzelf dan eens af hoe het Israelische leger en de geheime dienst zowel mannen en vrouwen binnen enkele maanden(!) omtovert tot complete vechtmachines. Waarom werkt het hier net zo effectief als bij Elvis? Tijd is relatief. Het gaat er immers om hoeveel energie, wilskracht en doorzettingsvermogen men er uiteindelijk in steekt.

Wat is er voor nodig om aan het BBP deel te nemen?

Deelnemers dienen over een stalen discipline en een ongelimiteerde inzet te beschikken en alle(!) vooraf afgesproken lessen dienen te worden gevolgd. Bij absentie zonder geldig aantoonbare reden* worden dan ook geenszins getolereerd. Na twee officiële waarschuwingen volgt er bij een derde absentie een definitieve programma-stop zonder kans op restitutie van het lesgeld. Een deelnemer dient tevens over een goede basisconditie te beschikken en wordt verwacht relatief gezond te zijn. Ook dient de kandidaat minimaal 14 jaar oud te zijn.

*aantoonbare redenen zijn bijvoorbeeld ernstige familie-omstandigheden, bruiloften, geboorte en begrafenissen etc.

Garantie?

Indien een BBP-kandidaat daarentegen zijn belofte waarmaakt en zich dag en nacht inzet, maken wij als school onze belofte waar en durven wij een zwarte band garantie binnen één jaar te geven. Men krijgt daarbij extra veel aandacht zowel tijdens als buiten de lessen om, volgt (ingecalculeerde) privélessen en komt in een speciale whatsapp-groep te staan waarin men 24-7 ongelimiteerd vragen mag stellen aangaande de trainingen en ontwikkelingen. Ook krijgt men een gratis uniform en T-shirt bij aanvang van het programma.

Starten met het Black Belt Program

Een deelnemer kan dus op ieder moment van het jaar beginnen met zijn of haar persoonlijk ingerichte Black Belt Program.

Kosten van deelname

De kosten bedragen incl. banden, alle diploma’s en btw € 2200,00.
Het bedrag mag uiteraard in één keer betaald worden, of in maandelijkse termijnen van € 184,00