Black Belt Program

Hoewel iedere goede martial arts leraar een ieder aan zal moedigen zijn of haar tijd te nemen voor het aanleren van al wat hij/zij te bieden heeft, stuiten steeds meer scholen op het moderne gehaaste tijdsbeeld. In de Verenigde Staten werden daarop de eerste Black Belt Programs ontwikkeld om de moderne mens tegemoet te komen.

Het BBP als sneltraject

Het Black Belt Program (BBP) is dus als het ware een sneltraject voor het behalen van uw zwarte band in karate, taekwondo, hapkido of krav maga. Het minimaal aantal te trainen uren dat je normaliter in 4 tot 5 jaar nodig hebt voor het behalen van de 1e dan (zwarte band) is voor het BBP dan ook samengeperst tot één zéér intensief jaar van training. Uiteraard staat er wel wat tegenover om aan het BBP-programma deel te kunnen nemen.

Wat biedt Sam Lung Martial Arts een BBP-leerling?

 • Garantie op het behalen van een zwarte band binnen 12 maanden.
 • VIP behandeling, ofwel véél meer intensieve en specifieke aandacht van alle aanwezige leraren en assistenten
 • Gratis deelname aan alle intern georganiseerde seminars
 • Gratis uniform
 • Gratis benodigde beschermers
 • Gratis banden
 • Gratis diploma’s
  (van zowel Sam Lung Martial Arts als de World Krav Maga Association)
 • Maandelijks 1 x 1 uur privéles van de Krav Maga hoofdleraar
 • 24-7 vragen stellen via whatsapp of e-mail

Is een Black Belt Program wel ethisch verantwoord of niet?

Jazeker, en wel om de volgende reden. Toen Elvis Presley, de koning van de Rock & Roll, van zijn leraren op 42 jarige leeftijd een 7e dan-graad kreeg begonnen er veel vechtsporters te stuiteren. Elvis zou namelijk Cadillacs cadeau hebben gegeven aan zijn leraren. Omkoperij of dankbaarheid?  Laten we het plaatje eens nader bekijken:

elvis-sept-9-1974-karate-7th_f6d

Elvis Presley

Elvis trainde als multimiljonair dagelijks zo’n 4 tot 6 uur. Dat kon hij zich veroorloven want hij zwom in zijn tijd en deelde deze dan ook zelf in. Daarnaast was zijn bodyguard tevens zijn karate-meester (de wereldberoemde Ed Parker) en kreeg hij dus altijd en overal  les.
Veel mensen werken overdag full-time en beschikken dus niet over die tijd. Zij trainen slechts 2 uur per week. Elvis had er in zo’n zelfde week dus al 24 tot 36 uur opzitten. Op jaarbasis trainde hij dus (24 tot 36 uur x 52 weken =)  1248 tot 1872 uur terwijl een gemiddelde loonwerker er dus maar 104 uur aan training op had zitten. Een gemiddeld mens doet 5 jaar over een zwarte band. 5 x 104 uren is 520 uren… Reken de rest zelf maar uit….! Overigens getuigen diverse beroemde karateka ervan dat Elvis daadwerkelijk een zeer goede karateka was. En die Cadillacs? Elvis gaf er in zijn leven 200 weg omdat hij genoot van de blije gezichten van de mensen om wie hij gaf. Dat maakte hem zelfs een nog meesterlijker karateka.

Nog steeds niet overtuigd dat een BBP kan werken? Vraag uzelf dan eens af hoe het Israelische leger en de geheime dienst mannen en vrouwen binnen slechts enkele maanden omtovert tot complete vechtmachines. Waarom werkt het hier net zo effectief als bij Elvis? Tijd is relatief aangezien men dient te kijken naar het aantal gemaakte uren binnen een bepaald tijdsbestek. Het gaat er immers meer om hoeveel intense uren aan energie, wilskracht en doorzettingsvermogen men er in steekt dan hoeveel jaren er als hobbyist bij je op de teller staan.

Wat is er voor nodig om aan het BBP deel te nemen?

Deelnemers dienen over een stalen discipline en een ongelimiteerde inzet te beschikken en alle vooraf afgesproken lessen dienen te worden gevolgd. Verder dient een deelnemer dient tevens over een goede basisconditie te beschikken en dient hij of zij minimaal 14 jaar oud te zijn.

Wat wordt er van je verwacht wanneer je aan het BBP besluit deel te nemen?

De deelnemer wordt geacht aan zoveel mogelijk reguliere lessen deel te nemen die er binnen Sam Lung Martial Arts worden gegeven, ondanks de verschillen met de verkozen hoofdstijl. In totaal wordt er voor volwassenen 10 uur per week aan lessen verzorgt. De verkozen lessen waarvoor het BBP specifiek voor bedoeld is, dienen te allen tijde (mits een goede reden tot afwezigheid) te worden gevolgd. Van de 10 lessen per week spreken wij de hoop uit dat de deelnemer er 10 uur traint. Een minimale deelname van 7 tot 8 uur per week is echter wel meer dan wenselijk om het BBP tot een succes te kunnen brengen.

Waarom moet je alle stijlen volgen terwijl je maar voor één stijl voor de zwarte band wilt slagen?

Alle overige stijlen binnen Sam Lung Martial Arts bieden een groot scala aan bijzondere technieken waarbij de BBP deelnemer veel aanvullende technieken, diverse inzichten vanuit verschillende perspectieven en historische kennis zal leren ontwikkelen en vergaren met behulp van verschillende docenten en ervaren assistenten. Je dient immers zo breed mogelijk te zijn georiënteerd en thuis te zijn in zowel trap- en stootgevechten, verdedigingen tegen en bevrijdingen uit klemmen en verwurgingen, het kunnen toepassen van klemmen, verwurgingen en controletechnieken, grondgevechten, wapengevechten (met en tegen), gevechtspsychologie, kennis van fysiologische aspecten en de (beheerste) mind-set van een krijger. Als deelnemer behoor je tevens inzichten te ontwikkelen waarmee conflicten op voorhand kunnen worden herkend en vermeden, verbaal kunnen worden gede-escaleerd en (pas indien nodig) een wijze keuze kan worden gemaakt om alsnog te vechten en/of te vluchten

Garantie

Indien een BBP-kandidaat daarentegen zijn belofte waarmaakt en zich dag en nacht inzet, maken wij als school onze belofte waar en durven wij een zwarte band garantie binnen één jaar te geven. Men krijgt daarbij als een VIP extra veel aandacht zowel tijdens als buiten de lessen om, volgt (1 x per maand 1 uur) privéles en komt in een speciale whatsapp-groep te staan waarin men 24-7 ongelimiteerd vragen mag stellen aangaande de trainingen, ontwikkelingen en vorderingen.

Wat als je niet kunt komen trainen?

Indien men goede redenen heeft om absent te zijn, dan dient dit altijd voorafgaand aan de lessen bij de hoofdleraar te worden gemeld. Absentie zonder geldige redenen kan onmogelijk worden geaccepteerd omdat wij vanzelfsprekend geen garantie kunnen geven bij het niet naleven van dit tijd-gelimiteerde sneltraject. Na twee officiële waarschuwingen volgt er bij een derde ongegronde absentie (verslapen, feestje, geen zin, hoofdpijn, zwak, misselijk o.i.d.) een programma-stop zonder kans op restitutie van het lesgeld. Aantoonbare en acceptabele redenen zijn bijvoorbeeld ernstige familie-omstandigheden, bruiloften, werk- of studiegerelateerde zaken, geboorte van een direct familelid, griep met koorts of begrafenissen van gerelateerden.

Starten met het Black Belt Program

Een deelnemer kan op ieder moment van het jaar beginnen met zijn of haar persoonlijk ingerichte Black Belt Program.

Kosten van deelname

De kosten bedragen incl. banden, alle diploma’s en btw € 2200,00.
Het bedrag wordt bij voorkeur in één keer betaald of in maandelijkse termijnen van € 184,00 worden geïncasseerd door het automatische incassosysteem van Sam Lung Martial Arts.