Tweedehands kleding project & Stichting Armoedefonds

logo_Armoedefonds

Helaas komt het steeds vaker voor dat wij mensen, waaronder ouders, in onze sportschool ontvangen die over een minimaal budget beschikken. Zij  kunnen nauwelijks of niet voor de sportlessen van hen zelf en/of hun kinderen betalen en doen daarbij vaak een beroep op het Jeugdsportfonds Oss. Eenmaal ingeschreven komen deze mensen tot de ontdekking dat er ook stijl-gerelateerde sportkleding en beschermers nodig zijn om de sportlessen te kunnen beoefenen. Soms wordt dit door het Jeugdsportfond betaald, maar soms ook niet. De kosten lopen dan al snel op.

De statistieken liegen er niet om:

 • 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede
 • 292.000 kinderen leven in Nederland in armoede
 • 590.000 huishoudens leven in Nederland in armoede
 • 224.000 huishoudens leven langdurig in armoede

Om deze reden hebben wij binnen Sam Lung Martial Arts, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, een systeem bedacht waarbij mensen met een laag inkomen alsnog aan de voor hun benodigde sportattributen kunnen komen voor een betaalbaar bedrag. Dit systeem is het tweedehands kledingproject.

Wat houdt het project in?

De meeste mensen die in onze sportschool trainen kunnen zich de luxe van het sporten veroorloven, evenals het aanschaffen van allerlei sportattributen. Wanneer zij stoppen met de beoefening van hun sport belanden deze attributen vaak in de kast of worden ze voor een klein bedrag verkocht op Marktplaats.

Bij Sam Lung Martial Arts bieden wij u de mogelijkheid om uw gebruikte sportkleding en beschermers voortaan te doneren aan ons tweedehands kledingproject. Personen die niet over voldoende financiële middelen beschikken om sportkleding en/of attributen aan te schaffen, kunnen deze voortaan bij ons kopen voor een zeer laag symbolisch bedrag, vergelijkbaar met Marktplaats. Een pak van € 50 of € 35 euro (nieuwprijs) kan dan worden gekocht voor bijvoorbeeld € 20 of € 10 euro, afhankelijk van de kwaliteit.

Wat kan er worden gedoneerd?

Wij nemen alle tweedehands vechtsportkleding aan, kruis- en scheenbeschermers, handbeschermers, T-shirts, banden e.a. zaken. Indien je twijfelt of hetgene je wilt doneren geaccepteerd word, neem dan gerust contact met ons op. Onze waardering is groot.

Samen strijden en/of verlichten van regionale armoede

Ieder bedrag dat door ons op deze wijze wordt verdient wordt volledig gedoneerd aan Stichting Armoedefonds dat in Rosmalen (Brabant) is gevestigd. Dit fonds houdt zich landelijk op regionaal niveau bezig met het verlichten van de onderste laag van de bevolking. Dit doen zij onder andere door kinderen die onder de armoedegrens leven een onvergetelijke sportieve dag te bezorgen, door regionale voedselbanken te ondersteunen, tandartsbezoeken te bekostigen, babystartpakketten aan arme moeders uit te delen en nog veel meer. Wij geloven primair in het investeren en verbeteren van onze directe omgeving en kozen er om deze reden bewust voor om niet aan armoedeprojecten in verre landen te doneren.

armoede fonds banner

Transparantie van donatie en verkoop

Om de transparantie van gedoneerde en verkochte goederen te waarborgen is deze pagina van een lijst voorzien waarop de namen zullen komen te staan van diegene die een kledingstuk of ander attribuut hebben gedoneerd, inclusief de datum en tijdstip.
Na de verkoop zal de afnemer (in verband met zijn/haar privacy) in de vorm van een nummer achter het artikel worden geplaatst waarop het bedrag binnen drie tot vijf werkdagen – onder vermelding  van het nummer – aan Stichting Armoedefonds worden gedoneerd. Op deze website-pagina zal dan tevens de datum en tijdstip van de verkoop worden vermeld.

Donatie:

 • Ju-Jitsu pak, wit, maat 180.     Schenker: K.A. Arhim
 • Krav Maga broek, zwart, maat 180.    Schenker: P. Baas
 • Pencak Silat pak, maat 150.    Schenker: M. van Vught
 • Karate pak, kleur zwart, maat 120.    Schenker: M. van Vught
 • 2 x Tok (kruisbeschermer).    Schenker: M. van Vught
 • 2 x Tok (kruisbeschermer).    Schenker: K. van Grunsven
 • 1 x Beenbeschermers, kleur rood, maat S.    Schenker: M. van Vught
 • 1 x Muay Thai Trainingspad.    Schenker: M. van Vught
 • 1 x Gele budoband.    Schenker: K. van Grunsven
 • 1 x Oranje budoband.    Schenker: K. van Grunsven
 • 1 x Geel-oranje budoband.    Schenker: K. van Grunsven
 • 3 x Gele budoband.    Schenker: M. van Vught
 • 1 x Geel-oranje budoband.    Schenker M. van Vught
 • 1 x Oranje budoband.    Schenker: M. van Vught

Verkocht: